SOS Κρυπτόζωα: Το τελευταίο γιέτι

Παιχνίδι  ρόλων
«Οι προστάτες των Κρυπτόζωων» με τους Gamecraft
στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81)

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι

Βασισμένο στο βιβλίο του Αλμπέρτο Μέλις
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΕΤΙ της σειράς SOS Κρυπτόζωα (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Η αδίστακτη οργάνωση Ράπτορ και ο σκοτεινός της πρόεδρος Μάρμαντιουκ, για μια ακόμα φορά, θέτουν σε λειτουργία τα σχέδιά τους για την αιχμαλωσία ενός κρυπτόζωου. Το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη Ράπτορ και το θύμα της είναι μερικοί γενναίοι μικροί και μεγάλοι φίλοι των κρυπτόζωων, που θα κληθούν να ανατρέψουν τα σχέδια της σατανικής οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους θα πρέπει να επιλύσουν γρίφους, να βρουν και να χρησιμοποιήσουν μοναδικές δυνάμεις και να αντλήσουν κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τους πράκτορες που η Ράπτορ θα εμφανίσει στον δρόμο τους. Θα τα καταφέρουν;

Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.

Διάρκεια: 1,5 ώρα

H Gamecraft είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης πρωτότυπων εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων (L.A.R.P – Live Action Role Playing), τα παιχνίδια εναλλακτικής πραγματικότητας (A.R.G – Alternate Reality Games) και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο. Επίσης συμμετέχει  σε εκδόσεις σχετικού αντικειμένου. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2009, έχοντας προλάβει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσει δείγματα δουλειάς σε μουσεία και χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Τα στελέχη της ειδικεύονται στα παιχνίδια ρόλων, καθώς αποτελούν ιδρυτικά μέλη συλλόγων παιχνιδιών φαντασίας, έχουν σχετικές ειδικότητες ή κατάρτιση (μουσειοπαιδαγωγοί, φοιτητές σχολών θεάτρου, διοργανωτές εκδηλώσεων, πολιτιστικοί διαχειριστές κ.λπ.).

Αντί εισιτηρίου απαιτείται η αγορά ενός τίτλου της σειράς SOS Κρυπτόζωα και η επίδειξη της απόδειξης αγοράς κατά την είσοδο στην εκδήλωση. Συνίσταται τα παιδιά να έχουν διαβάσει ένα τουλάχιστον από τα βιβλία της σειράς πριν από το παιχνίδι.

Τα βιβλία της σειράς είναι:
Το τελευταίο γιέτι
Το μυστικό του Λοχ Νες
Ο μαγικός μονόκερος
Το μαργαριτάρι του δράκου

Comments

Comments are closed.