ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο σκοπός που οδήγησε στην ίδρυση του Μουσείου ήταν να αποτυπωθεί η αθλητική ιστορία της χώρας και να καλυφθεί έτσι το κενό που υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο. Παράλληλα, βασική πρόθεση ήταν η δημιουργία ενός χώρου ζωντανού, όπου η μουσειακή πληροφορία θα κινητοποιεί το κοινό σε συμμετοχή και θα προάγει τα υγιή χαρακτηριστικά του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου είναι η διαφύλαξη της αθλητικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού, στόχοι οι οποίοι ικανοποιούνται στην πράξη μέσα από διαρκείς ή εναλλασσόμενες εκθέσεις, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η ενημέρωση και η επικοινωνία με το κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή την περίοδο ετοιμάσαμε ένα παιχνίδι ρόλων για την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών αγώνων σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι απευθύνεται στις σχολικές τάξεις του Γυμνασίου και πραγματοποιείται σε ομάδες των 16-20 ατόμων.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

‘…Βρισκόμαστε στο έτος 2096 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, 200 χρόνια μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής. Η επιτροπή των Αθανάτων, στην προσπάθειά της να επαναφέρει την κλονισμένη παγκόσμια ειρήνη αναλαμβάνει την αποστολή να υπενθυμίσει στους αρχηγούς των κρατών τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύουν να το επιτύχουν περιλαμβάνει ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα καταφέρουν άραγε οι μικροί Αθάνατοι να εγκαλεστούν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και να σώσουν τον πλανήτη από τον επικείμενο πόλεμο;’

http://www.olympicmuseum-thessaloniki.org/

Comments

Comments are closed.