Δέλτα ΝέστουΤο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, όπως ορίστηκε το 2008 με την Κ.Υ.Α 44549 (Φ.Ε.Κ. 497/Δ/17-10-2008), περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές των υγροτόπων Δ. Νέστου, Λ. Βιστωνίδας, Λ. Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους, με χερσαία και υδάτινη συνολική έκταση 930.000 στρέμματα περίπου.

Το υγροτοπικό σύμπλεγμα του Εθνικού Πάρκου είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης έκτασής του και της μεγάλης βιολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής του αξίας. Σκοπός του Εθνικού Πάρκου είναι η αποτελεσματική προστασία των οικοτόπων και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν και αναπαράγονται στην περιοχή.

Στην τεράστια παιδαγωγική του αξία η Gamecraft προσθέτει ακόμη ένα ευέλικτο εργαλείο. Την δυνατότητα ζωντανού παιχνιδιού ρόλων, ώς εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της έννοιας και της σημασίας του περιβαλλοντολογικού πάρκου, των κινδύνων που αντιμετωπίζει και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε αυτό. Εκτός από αυτή τη δραστηριότητα εξωτερικού χώρου, η Gamecraft θα σχεδιάσει και ένα αντίστοιχο παιχνίδι εσωτερικού χώρου για τις ανάγκες του Φορέα Διαχείρισης. 

Ένας υγροβιότοπος σπάνιας ομορφιάς, ένα κομμάτι της πατρίδας μας με εντυπωσιακή φυσική παρουσία    http://www.epamath.gr/

Comments

Comments are closed.