27

Αυγ

by Administrator

MystiConΠρίν από λίγους μήνες η Αντιδημαρχία Τουρισμού Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλους τους φορείς (εταιρίες, συλλόγους, δημιουργικές ομάδες) που καταπιάνονται με την εναλλακτική διασκέδαση, τις πρωτότυπες πολιτιστικές και θεματικές διαδρομές, την καλλιτεχνική δημιουργία σε όλο το μήκος κύματος του φανταστικού, του μυστηρίου, της ιστορικής περιπέτειας. Οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της HELEXPO-ΔΕΘ σας παρουσιάζουν το MystiCon, το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου στην πόλη. Στο περίπτερο 8, τον Σεπτέμβρη και πιο συγκεκριμένα στις 11, 12 και 13 του μήνα, πληθώρα παιχνιδιών και δρώμενων που σχετίζονται με την μυστήρια διάθεση, διάσταση και ιστορία της πόλης μας θα λαμβάνουν χώρα ασταμάτητα. Στους δρόμους της πόλης και στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, escape rooms και παιχνίδια ρόλων αστυνομικού μυστηρίου, πολιτιστικές διαδρομές, επιτραπέζια, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, είναι λίγα από όσα θα διαδραματίζονται το απόγευμα της Παρασκευής 11/9 και όλο το Σαββατοκύριακο 12 και 13/9 2015.

H Gamecraft θα δώσει το παρόν με:

1. Zωντανό παιχνίδι αστυνομικού μυστηρίου:

‘Το επόμενο κεφάλαιο’ 

Παιχνίδι ρόλων για ομάδα έως 25 παικτών – Ηλικίες άνω των 15 ετών

Σενάριο: Μία ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον το διάβασμα. Τα μέλη της ανήκουν σε μία λέσχη ανάγνωσης που εδρεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 15 Αυγούστου του 2010 η ομάδα τελειώνει την συνάντηση της αργά το βράδυ και εξέρχεται αμέριμνη στους έρημους δρόμους της πόλης. Ένα αναπάντεχο συμβάν όμως φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με πρόσωπα και καταστάσεις πρωτόγνωρες. Τι κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη που έκαναν; Κινδυνεύουν; Πολλά μυαλά θα λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα από ένα; Θα μπορέσουν να μεταφράσουν σωστά όσα στοιχεία βρίσκουν διάσπαρτα μπροστά τους; Παίξτε τον ρόλο σας στην ομάδα και ξεδιπλώστε το μυστήριο μέσα σε μία νύχτα που δεν θα περάσει καθόλου εύκολα…

Η ομάδα θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της ξεχωριστά αλλά και την ομαδική της ικανότητα ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση που μοιραία της παρουσιάζεται. Οι επιλογές της θα αλλάζουν την ροή των εξελίξεων κάθε στιγμή. Οι αποκαλύψεις κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται.

Παίξτε τον ρόλο του χαρακτήρα που έχετε σχεδιάσει και προσπαθήστε μαζί με τους υπόλοιπους της ομάδας σας να φτάσετε στην ‘άκρη του νήματος’ διασκεδάζοντας και χρησιμοποιώντας ασταμάτητα την φαντασία σας! Θεατρικός αυτοσχεδιασμός, χιούμορ, στρατηγική, επίλυση γρίφων, γνώσεις, όλα μαζί και κάθε ένα ξεχωριστά είναι απαραίτητα για να προχωρήσετε. Η απόλυτη ‘κινηματογραφική’ εμπειρία στην οποία καλείστε να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο!

2. Διαδραστική περιήγηση με παιχνίδι ρόλων:

Η Gamecraft σε προ(σ)καλεί να περπατήσεις μαζί τους και να γνωρίσεις την πόλη μέσα από μια άλλη ματιά. Μνημεία διαφορετικών εποχών, που καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας της πόλης, γίνονται η αφορμή για μία δημιουργική, γεμάτη φαντασία περιήγηση. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι δε θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις! Η ιστορία της πόλης ξεδιπλώνεται μέσα από μία σειρά δοκιμασιών. Προϋπόθεση είναι να συμμετέχεις ενεργά, να ακολουθήσεις τους κανόνες, να συνεργαστείς με την ομάδα σου και να λύσεις όλους τους γρίφους. Το όνομά σου, άλλωστε, εμπλέκεται σε μία υπόθεση κληρονομιάς…

Περισσότερες λεπτομέρειες για ημέρες και ώρες διεξαγωγής, συμμετοχή, κρατήσεις αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις της Gamecraft στο:

www.mysticon.gr

Comments

Comments are closed.