Καιρός, αν και με καθυστέρηση, για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της τέταρτης έκδοσης. Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του ΑΗ4, μιας συλλογής που μέχρι σήμερα θεωρήθηκε η πληρέστερη, σε όρους παραγωγής, συμμετοχής και ποικιλίας θεματολογίας, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να οργανώσουμε θα ήταν μια συνάντηση των συντελεστών του.
Στις αρχές του φθινοπώρου νομίζουμε πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ελάτε να γνωρίσετε τους συντελεστές μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας και γιατί όχι, να αποτελέσετε μέρος της σε μελλοντικές εκδόσεις. Ελάτε να συζητήσουμε για τη λογοτεχνία μυστηρίου.

Στην τέταρτη κατά σειρά έκδοση, φιλοξενούνται τριάντα φίλοι της μυθοπλασίας και του μυστηρίου, σε διηγήματα που ξεπερνούν κατά πολύ τη συγκέντρωση θεματικών και το αφηγηματικό ρεπερτόριο των προηγούμενων εκδόσεων. Ένα κράμα εμπειρίας, ταλέντου και ενθουσιασμού από τριάντα συγγραφικά ‘αντίθετα’ διηγήματα, πλασμένα σε κόσμους τόσο διαφορετικούς και τόσο όμοιους με την πραγματικότητα. Αυτό που συμβατικά ορίζουμε ως πραγματικότητα.
Στις σελίδες του, το μοντέρνο δράμα περπατά σε κακόφημους δρόμους αναζητώντας λύτρωση, συγκρατεί τα δάκρυα του και μάχεται να επιβιώσει σε καιρούς ανέχειας, αναζητά τη μουσική από το ανοιχτό παράθυρο και παρακολουθεί ανήμπορο τη ζωή του να περνά, ερωτευμένο ακόμη με αυτή.
Η επική φαντασία σκαρφαλώνει σε απρόσιτες και χιονισμένες κορυφές, ορκίζεται να τηρήσει μια παλιά υπόσχεση, ανοίγει την πόρτα στους λιμούς που σπαράσσουν την ανθρωπότητα, γεύεται με πανούργο τρόπο γλυκόπιοτο κρασί.
Μύθοι γράφονται για την εξορκίστρια και τις δεκατέσσερις γυναίκες που πιάνουν τον χορό και βαδίζουν με λευκό μπαστούνι στους διάδρομους ξακουστής βιβλιοθήκης.
Στο μέλλον, οι εραστές της ιστορίας σκοτώνουν την ερωμένη τους, σκιτσάρουν έναν δολοφόνο και αναπολούν τις μέρες του καλοκαιριού στο ποτάμι. Υπακούουν την παγκόσμια ντιρεκτίβα 33 και επικοινωνούν κρυφά με τον εκδότη τους σε άλλο πλανήτη.
Τη νύχτα, οι ήρωες κρύβονται τρομαγμένοι από το θόρυβο ενός ποδηλάτου, εξουσιάζονται από άφθαρτα βιβλία, εγκλωβισμένοι σε γυάλινο κύβο ή στο ρεαλιστικότερο ηλεκτρονικό παιχνίδι όλων των εποχών. Σε νυχτερινή περίπολο εκεί έξω, μάχονται ενάντια σε απόκοσμα πλάσματα.
Όποια και αν είναι η ευφάνταστη προέλευση και ο συγγραφικός ρεαλισμός της κάθε ιστορίας, το Αντίθετο Ημισφαίριο διατηρεί και ενισχύει στον τέταρτο τόμο του το ελεύθερο βήμα για νέους και παλιότερους συγγραφείς της λογοτεχνίας μυστηρίου και φαντασίας. Ωριμάζει και εξελίσσεται μέσα από τις ιστορίες του.

Πού; Στον χώρο του Κήπος Σεμινάρια:

Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:info@kipos-seminaria.gr
t: 2313078962 (17:00 – 22:00)

https://kipos-seminaria.gr/el/page/epikoinonia/

Πότε;

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Φυσικά με  ελεύθερη είσοδο και ένα ποτηράκι κρασί για το καλό της νέας περιόδου.

Εδώ και ο σύνδεσμος του Facebook:
https://www.facebook.com/events/290742341507185/

Σας περιμένουμε!

 

Comments

Comments are closed.