Μετά το τέλος της περιήγησης μίας ομάδας παικτών στις αίθουσες που έγινε το προχθεσινό παιχνίδι ρόλων, οι συμμετέχοντες κουβεντιάζουν το παιχνίδι με τον αφηγητή τους:

– Τι είστε δηλαδή ακριβώς τώρα εσείς;

– Αφηγητές παιχνιδιών ρόλων κυρία μου…

– Δηλαδή δεν είστε ηθοποιοί;

– όχι κυρία μου, είμαστε…πώς να το πω…παραμυθάδες…καταλάβατε; Επί τη ευκαιρία…σας άρεσε;

– Είχα να ακούσω τόσο όμορφη διήγηση από τα παραμύθια που άκουγα από την γιαγιά μου. Νομίζω πως τον πορφυρό κώδικα και την ιστορία του δεν θα την ξεχάσω εύκολα. Και τα υπόλοιπα…το υγρό πυρ…τον ‘καλό ποιμένα’…ευχαριστούμε παιδιά…είναι κάτι το τελείως διαφορετικό!

Η περιπέτεια ‘Η ιστορία του χαμένου χρυσόβουλου’ της 7ης Μαρτίου 2010 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένας πολύ επιτυχημένος Νοέμβρης του 2009 για τις ‘Κυριακές στο Μουσείο’ είχε τελειώσει με 78 συμμετοχές. Αυτή την φορά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 137 συμμετέχοντες σε 8 ομάδες! Η Gamecraft ήταν εκεί με 5 αφηγητές.

Γρίφοι, παρατηρητικότητα, διάλογοι σε πρώτο πρόσωπο με τον αφηγητή, ιστορική ενημέρωση και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Ότι χρειάζεται για 90 διασκεδαστικά και επιμορφωτικά λεπτά μέσα στις αίθουσες.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν συνέχεια στην περιπέτεια. Κάτι σαν επεισόδια περιηγήσεων έτσι ώστε αυτή η εκδήλωση να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Αποτέλεσε απαίτηση του συντριπτικού αριθμού των συμμετεχόντων. Το θέλουμε με όλη μας την ψυχή αλλά δεν περνάει από το χέρι μας μόνο… Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε με όλη μας την ψυχή. Και ειδικότερα…

Αναστασία…μία υπόκλιση από όλα τα παιδιά της ομάδας. Η Αναστασία Γρηγοριάδου του 95,8 FM και της πρωινής εκπομπής ‘Καλημέρα’ λειτούργησε σαν μέλος της ομάδας μας και συμμετείχε με το μεράκι της συνδιοργανώτριας. 60 φίλοι της πρωινής της εκπομπής ήρθαν να παίξουν, ορισμένοι φίλοι και γνώριμοι από προηγούμενες περιπέτειες, καινούργιοι παίκτες με τη όρεξη του ανθρώπου που θα έχει μία διαφορετική εμπειρία. Να είσαι πάντα καλά, ευτυχισμένη και δίπλα μας…

Για μία ακόμη φορά την Εύα Φουρλίγκα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΒΠ για τα εποπτικά μέσα που μας δόθηκαν και την συνεργασία μας γενικότερα.

Η προσπάθεια μας να συνεχίσουμε τις περιηγήσεις στο ΜΒΠ Θεσσαλονίκης παίζοντας παιχνίδια ρόλων και προσπαθώντας να σας διασκεδάσουμε, συνεχίζεται. Ελάτε με την πρώτη ευκαιρία να γνωρίσετε τα παιχνίδια ρόλων. Σας υποσχόμαστε μία αξέχαστη επίσκεψη στο Μουσείο!

Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από την Κυριακή:

Ο Αλέξανδρος  – μία ομάδα παικτών στην εισαγωγή

Ο Αλέξανδρος – το παιχνίδι προχωράει

Ο Άλκης στην εισαγωγή του παιχνιδιού

Ο Άλκης παίζει με γρίφους

Ο Μανώλης με την ομάδα του

Ο Μανώλης σε περιγραφή εκθέματος

Ο Γρηγόρης με ομάδα του 95,8 FM

Ο Γρηγόρης σε δράση

Υ.Γ: Το αΕΡΙκο χτύπησε στην αλληλογραφία της Gamecraft…

Comments

Comments are closed.