Το παραδεχόμαστε… τα παιδιά της ΣΤ’ (πλέον) τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, έχουν γίνει φίλοι μας. Τους γνωρίζουμε, μας γνωρίζουν και το κυριότερο διασκεδάζουμε και οι δύο όταν βρισκόμαστε μαζί για να μάθουμε παίζοντας.

Αυτή την φορά συναντηθήκαμε μαζί τους για ένα παιχνίδι εξωτερικού χώρου. Ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά φοβερά ενδιαφέρον. Πεδίο διεξαγωγής του παιχνιδιού οι δρόμοι της πόλης μας. Οι θεματικές ενότητες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Η Gamecraft σχεδίασε δίνοντας προσοχή στο εκπαιδευτικό αλλά και στο οργανωτικό (τεχνικό) κομμάτι του παιχνιδιού. Η κίνηση μέσα στην πόλη είναι πάντα δύσκολη, αλλά οι συνοδοί δάσκαλοι των παιδιών ήταν όπως και όλες τις άλλες φορές, κοντά στα παιδιά. Βέβαια να πούμε και την αλήθεια, δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο η παρέμβαση τους καθώς όλα κύλησαν άψογα.

Το σχολείο χωρίστηκε σε τρεις ομάδες οι οποίες και συναντήθηκαν με ισάριθμους αφηγητές της Gamecraft. Σύντομα είχε ξεκινήσει η περιήγηση στους δρόμους της πόλης και ένα ατελείωτο παιχνίδι γνώσεων, με φοβερά διασκεδαστικές ανάπαυλες. Στιγμές που τα παιδιά με το αθώο αλλά πολύ εφυές χιούμορ τους έδιναν μία ξεχωριστή νότα στην εξέλιξη. Άφθονες και σημαντικές γνώσεις για την Θεσσαλονίκη μας, συναγωνισμός ανάμεσα στα παιδιά, αστεία, περίπατος στους δρόμους και άλλα πολλά που έλαβαν χώρα στις 4 ώρες του παιχνιδιού πόλης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τους μαθητές να προσπαθούν να ανοίξουν τον συνδυασμό που θα τους οδηγούσε στο τέλος της αναζήτησης τους. Η τρίτη κατά σειρά ομάδα βρίσκει τον συνδυασμό και ξεσπάει σε ζητωκραυγές. Απίστευτες στιγμές για όλους μας καθώς το αποδεικτικό ότι το παιχνίδι πήγε καλά, ήταν μπροστά μας και το ζούσαμε ζωντανά με εκείνες τις εικόνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διοργάνωση ενός ‘παιχνιδιού πόλεως’ για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς μπορούν να συζητηθούν κατά περίπτωση με την Gamecraft, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

Εμείς να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά:

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου στο πρόσωπο της δασκάλας κυρίας Ευαγγελίας Γκουγκαρά και φυσικά τους υπόλοιπους συνοδούς δασκάλους των παιδιών Χάρμπα Ντίνα, Πέντα Μίλτο.

Την ξεναγό Αναστασία Κουτσουδάκη η οποία ήταν υπεύθυνος του όλου εκπαιδευτικού προγράμματος, παρακολούθησε και επέβλεψε την όλη διαδικασία απαντώντας παράλληλα σε απορίες των μαθητών σχετικά με την ιστορία των τοποθεσιών που επισκεφθήκαμε.

Τέλος ένα ακόμη ευχαριστώ στα παιδιά του σχολείου. Αφού είπαμε…είστε πλέον φίλοι μας!!

Comments

Comments are closed.