11

Μάι

by Administrator

‘Είμαστε πολίτες της Θεσσαλονίκης και πρέπει να σώσουμε την πόλη. Αλλά από ότι βλέπω δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα…’

Συνέντευξη 9χρονου παίκτη του παιχνιδιού ‘Η ιστορία του χαμένου χρυσόβουλου’ σε εκπομπή της ΕT3 – Παρασκευή 6 Μαίου 2011

Καταρχήν να δώσουμε τα ενθουσιώδη μας συγχαρητήρια στην Αντιδημαρχία πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Την Δέσποινα Γερασιμίδου και την Κα Συμεωνίδου με τις οποίες και συνεργαστήκαμε για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση). Κατα δεύτερον να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης για την αποδοχή του sleepover και την φιλοξενία. Επίσης μπράβο και στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα που σχεδίασαν παιχνίδια και ενασχόληση για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Το βράδυ της Παρασκευής 6/5/2011 δύο αφηγητές της ομάδας έπαιξαν με 38 παιδιά ηλικιών από 8 έως 12 ετών. Ήταν μία αναπαραγωγή του ‘Η ιστορία του χαμένου χρυσόβουλου’, ενός παιχνιδιού ρόλων που επαναλήφθηκε στις 10 Απριλίου 2011 για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΒΠ Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητα του νυχτερινού παιχνιδιού όμως το έκανε μοναδικό. Ένα αίσθημα που σύντομα πέρασε σε αφηγητή και παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν με όλη τους την διάθεση. Γρίφοι, χάρτες και ασταμάτητο κυνηγητό από Σαρακηνούς πειρατές. Κάθε αίθουσα και ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, με τα στοιχεία να διαδέχονται το ένα το άλλο. Όταν τελειώσαμε γύρω στις 10.15 παραδόσαμε με χειροκρότημα τα παιδιά στο αμέσως επόμενο δρώμενο.

Ευχόμαστε σύντομα να επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις. Ήταν εξαιρετική ιδέα και εκτελέστηκε ωραιότατα σε έναν σπουδαίο για την Θεσσαλονίκη χώρο. Χαιρετάμε τους συμμετέχοντες με την υπόσχεση να βρεθούμε σύντομα μαζί μπλεγμένοι σε νέες περιπέτειες που θα τους μείνουν αξέχαστες τόσο ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά. Καλή αντάμωση!

 

Comments

Comments are closed.