Εντάξει. Μπορεί το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης να αποτελεί το στολίδι των Μουσείων στα οποία έχουμε παίξει. Μπορεί να έχουμε μεγάλη εμπειρία πλέον λόγω της 3ης συνεχούς χρονιάς συνεργασίας και της 6ης περιπέτειας που έχουμε σχεδιάσει για χρήση εκεί. Μπορεί η φετινή ιστορία να άρεσε πάρα πολύ για την πλοκή και τους γρίφους της. Μπορεί ο κόσμος να μας έχει πλέον μάθει και να μας εμπιστεύεται για την διασκεδαστική περιήγηση του στις αίθουσες του ΜΒΠ. Μπορεί εν τέλει να ήμασταν τυχεροί. Ότι και αν συνέβη…αυτό που έγινε το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου 2011 στο ΜΒΠ Θεσσαλονίκης δεν περιγράφεται. Όταν μπαίνεις το πρωί στις αίθουσες για την τελευταία ματιά πριν την έναρξη και ακούς από τους φύλακες – αμέσως μετά την καλημέρα τους – την ατάκα ‘Καλώς το Χόλυγουντ’…

Φέτος η παρέα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. 184 συμμετέχοντες, 58 από αυτούς το Σάββατο και 126 (!) την Κυριακή. Και πάλι το συντριπτικό ποσοστό τους ήταν καινούργιοι παίκτες και το κυριότερο…καινούργιοι επισκέπτες του Μουσείου. 1170 λεπτά συνολικός χρόνος παιχνιδιού!!!

14 ομάδες έπαιξαν το παιχνίδι εκ των οποίων η μία στα Αγγλικά (οι φίλοι φοιτητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πάλι!)

Το Σάββατο ένα θερμότατο ευχαριστώ στην Αναστασία Γρηγοριάδου και την Καλημεροπαρέα του 95,8 FM (να αδράξω την ευκαιρία και να παρακαλέσω όλους να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Αναστασίας και των υπολοίπων ανθρώπων του 95,8 για διατήρηση του σταθμού). Οι δύο ομάδες της ήταν γεμάτες όρεξη, κέφι και αποφασιστικότητα να περάσουν ένα τέλειο πρωινό. Νομίζουμε πως τα καταφέραμε να τους βοηθήσουμε σε αυτό.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τους ιθύνοντες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση, την συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν σε κάθε εκδήλωση μας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην πρώτη γραμμή με ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στην Κα Φουρλίγκα, την Κα Γαβριηλίδου και την Κα Βεροπουλίδου.

Θα μείνουμε σε μία φράση του αφηγητή Μανώλη Γκουργκούτα κατα την διάρκεια του παιχνιδιού:

‘Δεν σας θάμπωσε η λάμψη του χρυσού μα αυτή των ιδανικών της δημοκρατίας. Με αυτή την λάμψη καταφέρατε όμως να θαμπώσετε τους υπόλοιπους πολίτες της Θεσσαλονίκης το 1347 μχ. Τα καταφέρατε. Σας ευχαριστούμε…’

 

Comments

Comments are closed.