Ήταν ένα τετραήμερο γεμάτο παιχνίδι ρόλων και ευχάριστες εκπλήξεις. Καμία δυσάρεστη. Ακόμη και ο καιρός, που ήταν σχεδόν δεδομένο από την ενημέρωση μας πως θα ήταν βροχερός, γύρισε με το μέρος μας. Οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν στην Αριστοτέλους στις 4.30, 2 τουλάχιστον ώρες μετά το πέρας του παιχνιδιού. Όλοι και όλα ‘συνωμότησαν’ για να γίνει ένα καταπληκτικό τετραήμερο. Ήταν η πρώτη πολυήμερη εμφάνιση της Gamecraft σε ανοιχτό χώρο. Ήταν η 1η μας εμφάνιση στον συγκεκριμένο χώρο. Οι 4 ημέρες είναι από μόνες τους αρκετές ώστε να αναφερθώ ημερολογιακά σε αυτές και σε όσα έλαβαν χώρα.

Πέμπτη 6/10/2011

Τέσσερις σχολικές ομάδες επισκέφθηκαν τον χώρο και έπαιξαν με τους Άλκη, Μανώλη και Γρηγόρη. Ήταν το 25ο Δημ. σχολείο Θεσσαλονίκης (περιοχή Τούμπας) με 2 ομάδες, το 31ο Γυμνάσιο και το ΤΕΕ ειδικής αγωγής σε σύνολο 73 ατόμων. Τα σχολεία διασκέδασαν με την ψυχή τους και έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην επίλυση των γρίφων. Το άγχος που δικαιολογημένα είχαμε στην αρχή, εξανεμίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Παρασκευή 7/10/2011

Άλλες τέσσερις σχολικές ομάδες με τους ίδιους αφηγητές ως οικοδεσπότες. Το 88ο δημ. σχολείο Θεσ/νίκης με 2 ομάδες, το Διαπολιτισμικό Ευόσμου και το 14ο δημ. Καβάλας. Σύνολο 78 άτομα. και εδώ η ίδια φυσικά εικόνα. Γέλια, υποκριτική τέχνη στα ύψη, σπαζοκεφαλιές, γρίφοι, φωνές, χειροκροτήματα. Ο Άλκης να βροντοφωνάζει στο αμφιθέατρο (Ωδείο) της Ρωμαϊκής αγοράς, προσπαθώντας να κάνει τους συμμετέχοντες να ξεσκεπάσουν τον πραγματικό ένοχο, ο Γρηγόρης να κάνει τέλεια τον μεθυσμένο έμπορο Αντώνιο και ο Μανώλης με τις κλασσικές του ‘κινηματογραφικές’ σκηνές, να έχει όλους τους παίκτες γύρω του σαν να βλέπουν ταινία…

Σάββατο 8/10/2011

Ήταν η ώρα των ενηλίκων και η ώρα για να πέσει στην ‘μάχη’ της Ρωμαϊκής αγοράς ο Αστέρης. Τέσσερις πλέον αφηγητές, έπαιξαν με 48 ενήλικες σε 5 ομάδες. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η προσέλευση ανθρώπων που είχαν παίξει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, πριν 2 εβδομάδες. Αρκετά παιδιά, περισσότεροι ενήλικες, άνθρωποι που μας ήξεραν και έφερναν μαζί τους άλλους που δεν μας είχαν ξανακούσει. ‘Θα δεις…τα παιδιά είναι πολύ καλά’, ‘δώσε βάση για να καταλάβεις το παιχνίδι’. Ένα κλίμα που μας συγκίνησε και μας έκανε να θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Κυριακή 9/10/2011

Με πέντε αφηγητές απέναντι στην -αναμενόμενα- πιο γεμάτη μέρα. 109 παίκτες!!! Μία Ρωμαϊκή αγορά που σε συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα δρώμενα αλλά και τους απλούς επισκέπτες, πλημμύρισε από ζωή. Κόσμος να ανεβοκατεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλιά, τα ‘κόττια’ (ζάρια) να πέφτουν στο κακόφημο καπηλειό, ο Μανώλης να το παίζει ‘αυστηρά’ ο μονομάχος Άτελος, ο Άλκης να με κάνει με τις φωνές του, για μία ακόμη φορά, να τρέχω μήπως συνέβη κάτι, φλας να αναβοσβήνουν στην Cryptoporticus, φωτογραφίες, συγχαρητήρια…

Σαν Gamecraft κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να διασκεδάσουμε όλους τους επισκέπτες της Ρωμαϊκής αγοράς. Πιστεύουμε ακράδαντα -και αυτό το συμπεραίνουμε από τις εντυπώσεις των παικτών, από τα χαμόγελα και την ικανοποίηση τους και από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν- πως τα καταφέραμε. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ από εμάς πηγαίνει λοιπόν σε αυτούς. Ευχόμαστε να τους ξαναδούμε σε όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Να ευχαριστήσουμε κατα σειρά:

Την ΙΣΤ Εφορία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που αποτέλεσε τον οικοδεσπότη του δρώμενου, έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας και πίστεψε στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το πόσο άψογη ήταν η συνεργασία μας με τους αρχαιολόγους και υπεύθυνους της ΙΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κα. Χριστίνα Μουσταντάμη και Κο Σταμάτη Χατζητουλούση. Δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με την απλότητα και την άμεση επίβλεψη του χώρου σε όλες τις δραστηριότητες. Να μην ξεχνάμε πως έγιναν και ξεναγήσεις από αυτούς, με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Από τον Μάιο που ξεκινήσαμε επαφές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι δύο υπεύθυνοι της εφορίας αρχαιοτήτων ήταν πάντα στο πλευρό μας αντιμετωπίζοντας από κοινού τα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν. Κατά την διάρκεια του τετραημέρου ήταν παρόντες παντού, απαντώντας σε απορίες των επισκεπτών και οργανώνοντας τις δράσεις. Επίσης θα ήταν τεράστιο λάθος να παραλείψουμε τους υπεύθυνους φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου (ανήκουν διοικητικά στην ΙΣΤ ΕΠΚΑ επίσης), οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί σε συνεργασία, διακριτικότητα και επαγγελματισμό. Αποτέλεσαν μία εξαιρετική βοήθεια στο όλο εγχείρημα και τους ευχαριστούμε πολύ.

Την Ε.Υ.Α.Θ (Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) ανώνυμο εταιρία – χορηγό, χωρίς την στήριξη της οποίας, αυτή η εκδήλωση δεν θα λάμβανε χώρα. Το θέμα ήταν το νερό και η Ε.Υ.Α.Θ θα έπρεπε να είναι (και πράγματι ήταν) ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Για την Αναστασία Γρηγοριάδου του 95.8 FM και της εκπομπής ‘Καλημέρα’ δεν θα πω πολλά…μόνο το ότι αυτή και όλοι της παρέας του ‘Καλημέρα’ (ναι και εσύ Έρη!!!) είναι αστέρια…

Τελευταίο ευχαριστώ στον γενναίο Καίσαρα, τον σκύλο φύλακα του χώρου, σύντροφο των φυλάκων και απόλυτο αφεντικό της Ρωμαϊκής αγοράς.

Γιατί…κανένας δεν τόλμησε να δηλητηριάσει το ‘Αγοραίον ύδωρ’ και κοιμάται ακόμη ήσυχος…

Comments

Comments are closed.