Στις 6/5 και στις 20/5/2011 η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού, πραγματοποίησε μία από τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές μουσείων του εξωτερικού, μία πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», κατά την οποία τα παιδιά έζησαν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία μέσα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου συμμετείχαν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες και στην συνέχεια διανυκτέρευσαν μέσα σε αυτά.

Μετά την επιτυχία που είχε η δράση και της μεγάλης απήχησης που είχε στο κοινό, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού, επαναλαμβάνει την παραπάνω πολιτιστική δράση το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2011 και συγκεκριμένα στις παρακάτω ημερομηνίες και Μουσεία :

04/11 Ολυμπιακό Μουσείο

04/11 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

18/11 Αρχαιολογικό Μουσείο

18/11 Πολεμικό Μουσείο

18/11 Μουσείο των Σιδηροδρόμων

02/12 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

02/12 Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο

‘Ένας ποταμός, ένας τροχός… μια ιστορία’ από την ομάδα Gamecraft

Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος σε μία περιπέτεια που διαδραματίζεται λίγο μετά το 1774 και την συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, σε μία εποχή όπου με την ανάπτυξη του εμπορίου εισάγεται νέα τεχνολογία από το εξωτερικό. Οι παίκτες θα βρεθούν στη θέση φανταστικών εμπόρων της εποχής και θα κληθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά των υδροκίνητων μηχανών που βλέπουν στα ταξίδια τους στην Ευρώπη.

02/12 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

16/12 Μουσείο Φωτογραφίας

16/12 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.  

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί. Θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους : υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση

Την βοήθεια και την υποστήριξη, κατά την διάρκεια της βραδιάς θα παρέχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ολοι οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος “sleepover” θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού, στο τηλέφωνο 2310280328, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Δράσεις 04/11 : από 31/10 έως 03/11

Δράσεις 18/11 : από 14/11 έως 17/11

Δράσεις 02/12 : από 28/11 έως 01/12

Δράσεις 16/12 : από 12/12 έως 15/12

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία των :
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας του Πολίτη,
Ολυμπιακό Μουσείο, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Μουσείο των Σιδηροδρόμων, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείο Φωτογραφίας, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Comments

Comments are closed.