22

Νοέ

by Administrator

-‘Εεεεεε….πιπεριά….όχι!…όχι!….κολοκυθάκι!! σίγουρα!’

– ‘Πρέπει να έχετε βάλει δάφνη για αρωματικό… (αυτό παρακαλώ πολύ, το είπε 9χρονη…)

-‘ Κύριε!!??!! Ιμάμ μας ταΐζετε;’

– ‘Η μυστική συνταγή έπρεπε να είναι μακαρόνια…θα το έβρισκα αμέσως!’

Αυτά και άλλα πολλά ακούστηκαν στο παιχνίδι ‘ A game of taste’ της Gamecraft που έλαβε χώρα στο 13ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια του ευρύτερου δρώμενου ‘τα παιδιά στην κουζίνα’. Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2011 και αποτελεί τμήμα των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival 2011.

http://foodfestival.thessaloniki.gr/

Σε ένα κατάμεστο σχολείο, με δεκάδες παράλληλες δράσεις, η ομάδα έπαιξε με 44 παιδιά και διασκέδασε δοκιμάζοντας συνταγές και ανακαλύπτοντας συστατικά. Τα παιδιά μας καταδιασκέδασαν, το γέλιο άφθονο, οι εθελόντριες της διοργάνωσης άψογες, οι γονείς ενθουσιασμένοι.

Μανιταρόσουπα, βραστό λαχανικών με μοσχαρίσιο κρέας, καλαμαράκια γεμιστά, τουρλού με κρέας…

Εμείς να ευχαριστήσουμε ξανά και να δώσουμε ολόψυχα συγχαρητήρια (γιατί το αξίζουν) στην ομάδα διοργάνωσης των ‘παιδιών στην κουζίνα’ και του Thessaloniki Food Festival, με έμφαση στον σύνδεσμο μας, την Συλβια Κουμεντάκη.

Είναι κοινή πεποίθηση πως το Food Festival πρέπει να γίνει θεσμός που θα προσελκύει επισκέπτες από παντού. Το μόνο που κανένας δεν αμφισβήτησε για αυτή την πόλη είναι η ποικιλία γεύσεων και επιρροών στην κουζίνα της…

Comments

Comments are closed.