ΦΟΡΕΙΣ

ΟΞΥΓΟΝΟ (Εκδηλώσεις-Λέσχες ανάγνωσης-Σεμινάρια-Βιβλία)

ΟΞΥΓΟΝΟΤο ΟΞΥΓΟΝΟ είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να δώσει νέα πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ΟΞΥΓΟΝΟ άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2012 στη διεύθυνση Ολύμπου 81, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και φιλοδοξεί να γίνει πολιτιστικό στέκι για τους φίλους του βιβλίου και της τέχνης. Στο φωτεινό, άνετο πατάρι του με θέα στη Ρωμαϊκή Αγορά, το ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα το βιβλίο και την ανάγνωση, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Κάθε Σάββατο το ΟΞΥΓΟΝΟ περιμένει με χαρά τους μικρούς αναγνώστες να δημιουργήσουν, να παίξουν, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, και εν τέλει να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παρουσιάσεις βιβλίων και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ιστοσελίδα: www.oxygono-metaixmio.gr

H Gamecraft έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί τα παρακάτω εκπαιδευτικά πρoγράμματα:

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία
«Ο συλλέκτης» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τη Βυζαντινή Ιστορία
«Στα ίχνη του πορφυρού κώδικα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στη Βυζαντινή Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τις θετικές επιστήμες
«Παγιδευμένοι» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στα σχολικά βιβλία Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Τεχνολογίας και όλου του εύρους θετικών επιστημών που διδάσκονται στις τάξεις Δ’, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Σειρά παιχνιδιών ρόλων με τίτλο ‘Φανταστικοί ερευνητές’ βασισμένα στο παιδικό βιβλίο

Η Gamecraft συνεχίζει τη συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο παιδικό βιβλίο και για την περίοδο 2016-2017!

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Museum of Byzantine culture ThessalonikiΤο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στοχεύει στην παρουσίαση ποικίλων όψεων της ζωής κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο: της τέχνης, της ιδεολογίας, της κοινωνικής οργάνωσης, της θρησκείας, αλλά και της επίδρασης των ιστορικών εξελίξεων και της πολιτικής κατάστασης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Παράλληλα, με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, αποτελεί υποδειγματικό κέντρο διαφύλαξης, έρευνας και προβολής του βυζαντινού και μεταβυζαντινού πολιτισμού. Από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου, το 1994, εκδίδεται περιοδικό, το πρώτο στο είδος του που δημιουργήθηκε από ελληνικό κρατικό μουσείο. Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού απέσπασε το Βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2005, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών και Εκπαίδευσης του οργανισμού.

Ιστοσελίδα: www.mbp.gr

Με περισσότερα απο 15 παιχνίδια ρόλων στο ΜΒΠ Θεσσαλονίκης, η Gamecraft διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με το τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, καθώς αποτελεί την ‘ναυαρχίδα’ των εμφανίσεων της ομάδας μας. Με 7 διαφορετικά σενάρια, τα παιχνίδια στο ΜΒΠ αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή εμφάνιση. Η άψογη συνεργασία και το ανοιχτό μυαλό των υπευθύνων, μας δίνουν αμέριστη ικανοποίηση και μας δημιουργούν την ευθύνη για περισσότερα και διαρκώς πιο ποιοτικά παιχνίδια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΒΠ και να δείτε αναλυτικά το αρχείο παιχνιδιών ρόλων που έχουμε πραγματοποιήσει: http://www.mbp.gr/edu/

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας

Οι βασικοί στόχοι της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίαςτου Δήμου Καλαμαριάς και δη στον τομέα του Πολιτισμού είναι:
• Η προαγωγή του πρωτογενούς πολιτισμού στο Δήμο Καλαμαριάς (ως πρωτογενή πολιτισμό ορίζουμε τις εκδηλώσεις που δίνουν βήμα και «εργαλεία» στον καλλιτέχνη, ερασιτέχνη ή επαγγελματία, για να δημιουργήσει)
• Η ανάδειξη της Καλαμαριάς ως κέντρο πολιτισμού του πολεοδομικού συγκροτήματος.
• Η διατήρηση της ταυτότητας της Καλαμαριάς παρά τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.
• Η συμμετοχή των κατοίκων στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
• Ο συντονισμός των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Καλαμαριάς.
• Η προσφορά καλλιτεχνικής παιδείας στους πολίτες.
• Οι πολιτιστικές ανταλλαγές με άλλες περιοχές και η μείξη πολιτισμών.
• Η οικονομική ανάπτυξη της Καλαμαριάς μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 

Ιστοσελίδα:    http://politismos.kalamaria.gr/frontend/index.php

Ιούνιος 2013: Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, με ένα σύνολο πολύπλευρων εκδηλώσεων. Η φετινή «Παραθινούπολη» έχει ως θέμα «Τα παιδιά μιλούν για τη φιλία»

H Gamecraft συμμετείχε με εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιχνίδι ρόλων μυστηρίου στο Βυζάντιο με τίτλο “Πορφυρός Κώδικας’, δίνοντας έφεση στο ομαδικό πνεύμα και τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Οι εμφανίσεις συνεχίζονται και στις χρονιές 2014, 2015, 2016!

 

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αντιδημαρχία Πολιτισμού)

Municipal ThessΟ Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ελλάδας μετά τον Δήμο Αθηναίων και με βάση την απογραφή του 2011 έχει μόνιμο πληθυσμό 324.766 κατοίκους. Καταλαμβάνει κυρίως την κεντρική έκταση της πόλης της Θεσσαλονίκης με το ιστορικό της κέντρο και τις περιοχές γύρω από αυτό, καθώς και τις συνοικίες που εκτείνονται προς τα ανατολικά της πόλης. Στην έκταση του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Ιστοσελίδα: http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis

Η Δράση «Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover» εντάχθηκε στον κύκλο εκδηλώσεων  «Θεσσαλονίκη 1912-2012», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, κράτησαν ειδικοί μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο. Επίσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης οργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιέλαβε και ειδικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού (ThessalonikiMuseumRally) από τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών «Gamecraft», βασισμένο στη θεματική για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

11/5/2012ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 25 άτομα – 10 έως 12 ετών

18/5/2012ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ – 20 άτομα – 8 έως 12 ετών

18/5/2012ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 10 άτομα – 8 έως 12 ετών

25/5/2012ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – 30 άτομα – 8 έως 9 ετών

8/6/2012ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – 35 άτομα – 8 έως 12 ετών

15/9/2012 –  ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – 30 άτομα – 8 έως 9 ετών

29/9/2012 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – 35 άτομα – 10 έως 12 ετών

13/10/2012 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 25 άτομα – 8 εώς 12 ετών

13/10/2012 – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 25 άτομα – 10 έως 12 ετών

20/10/2012 – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – 30 άτομα – 10 έως 12 ετών

3/11/2012 – ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – 30 άτομα – 10 έως 12 ετών

10/11/2012 – ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 10 άτομα – 10 έως 12 ετών

24/11/2012 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – 25 άτομα – 10 έως 12 ετών

1/12/2012 – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ – 20 άτομα – 8 έως 12 ετών

1/12/2012 – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – 30 άτομα – 8 έως 9 ετών

Η συνεργασία της Gamecraft με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε και με το sleepover ενηλίκων λιμάνι της πόλης:

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρακολουθεί τη διαδρομή της νεότερης ιστορίας της πόλης. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων «παρά τη Γενική Διοικήσει Μακεδονίας» ήταν η πρώτη υπηρεσία που ιδρύθηκε, τον Νοέμβριο του 1912, δεκαπέντε μόλις μέρες μετά την υπογραφή παράδοσης της πόλης στο Ελληνικό Κράτος. Μέχρι το 1925 τόπος συγκέντρωσης των αρχαιοτήτων της Μακεδονίας ήταν το Διοικητήριο (το σημερινό κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης), καθώς και η Οθωμανική Σχολή Ιδαδιέ, το κτήριο που στέγασε τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου, συγκεντρώνονται αρχαιότητες από τον Γαλλικό Στρατό της Ανατολής (Armee Francaise d’ Orient) αρχικά στο Καραμπουρνάκι και στη συνέχεια στη Ροτόντα, ενώ τα ευρήματα από τις έρευνες των Άγγλων συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο.

Ιστοσελίδα: www.amth.gr

Η Gamecraft και η περιοδική έκθεση ‘ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΤΕΛΟΣ’

Την μάστιγα της αρχαιοκαπηλίας, των λαθρανασκαφών και των κλοπών πολιτιστικών αγαθών, είχε σαν θέμα η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΤΕΛΟΣ που διήρκεσε από τις 8 Απριλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Στο πλαίσιο της έκθεσης το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Gamecraft δημιούργησε ένα μυστηριώδες παιχνίδι ρόλων (role playing game)

Πατήστε για Link παιχνιδιού

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης είναι ίδρυμα μόνιμο, (νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου -Ν.Π.Δ.Δ.), μη κερδοσκοπικό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα και με τον ιδρυτικό νόμο (ΝΔ 406/1970, άρθρο 2), “σκοπός του Μουσείου είναι η δια της σπουδής των εν αυτώ εκτιθεμένων αντικειμένων και δημοσιεύσεως σχετικών Λαογραφικού και Εθνολογικού περιεχομένου μελετών, η διατήρησις της μνήμης των προγόνων και Εθνική διαπαιδαγώγησις των πολιτών και ειδικώτερον της νέας γενιά”.

Έτσι, το Μουσείο αποσκοπεί:
1. στη γνωριμία και την εξοικείωση των ανθρώπων και ειδικά της νέας γενιάς με τον παραδοσιακό πολιτισμό του πρόσφατου παρελθόντος μας,

2. στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα υλικά και άυλα μνημεία της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς,

3. στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης,

4. στην κατανόηση και την ερμηνεία του χτες και την οργανική του σύνδεση με το σήμερα.

Ιστοσελίδα: http://www.lemmth.gr

“Ένας ποταμός, ένας τροχός… μια ιστορία” από την ομάδα Gamecraftστο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης

Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος σε μία περιπέτεια που διαδραματίζεται λίγο μετά το 1774 και την συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, σε μία εποχή όπου με την ανάπτυξη του εμπορίου εισάγεται νέα τεχνολογία από το εξωτερικό. Οι παίκτες θα βρεθούν στη θέση φανταστικών εμπόρων της εποχής και θα κληθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά των υδροκίνητων μηχανών που βλέπουν στα ταξίδια τους στην Ευρώπη. Με βάση τη γνώση της τεχνολογίας του νερόμυλου που ήδη είναι γνωστός από τον 1ο αι. π.Χ., θα κληθούν να ανασυνθέσουν και να καταστήσουν λειτουργικές τις υδροκίνητες μηχανές και τελικά να μεταδώσουν αυτή τη γνώση στους συμπατριώτες τους στον Βόρειο Ελλαδικό χώρο. Τέλος τα παιδιά θα συνομιλήσουν με φανταστικούς ήρωες από διάφορα μέρη της Μακεδονίας και της Θράκης μέσω των τοπικών ενδυμασιών.
Με το παιχνίδι αυτό οι μαθητές μέσα από μία οδύσσεια… αποκομίζουν όχι μόνο την τεχνική γνώση, αλλά και γνώση ανθρωπογεωγραφίας, εθίμων και συνθηκών που διαμόρφωσαν έναν ολόκληρο πολιτισμό. Προσπαθώντας να φέρουν σε πέρας το ζητούμενο της ιστορίας στην οποία μετέχουν, αναπτύσσουν κριτική σκέψη και βρίσκουν λύσεις ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο τους κατά την διάρκεια της εικονικής αυτής ‘περιπέτειας’.

 

SANI RESORT ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Ξενοδοχείο – τουριστικές εγκαταστάσεις – οικολογικό καταφύγιο)

SANI RESORTTo Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής είναι ένας συναρπαστικός τόπος διακοπών, ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο.
Το Sani Resort δεν είναι ένας συνηθισμένος προορισμός. Σε ένα φυσικό περιβάλλον που ξεπερνά κάθε προσδοκία, μπορείτε να χαρείτε την πολυτέλεια, την ποιότητα και την ευζωία.

Ιστοσελίδα: http://www.sani-resort.com/el_GR

Το Sani Eco Days είναι μία διοργάνωση για μικρές ώς επι το πλείστον ηλικίες, οι οποίες παίζοντας και διασκεδάζοντας ανακαλύπτουν βασικές έννοιες όπως η γνώση του φυσικού περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, οι διαφορετικές μορφές ενέργειας και πολλά άλλα. Σε όλα αυτά έρχεται να συνδράμει η Gamecraft με άλλο ένα παιχνίδι που θα διασκεδάσει αλλά και θα διδάξει.Ένα παιχνίδι θησαυρού διαφορετικό από τα άλλα, με τα κομμάτια της αναζήτησης να κρύβονται μέσα σε οικολογικές σπαζοκεφαλιές! 

Ιστοσελίδα: http://www.sani-resort.com/el_GR/sani-eco-days

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κωπηλασία – Ιστιοπλοία – Ανοιχτή Θάλασσα)

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1931 και είναι από τα παλαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Στα πρώτα χρόνια το μοναδικό άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν η κωπηλασία. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’40 καθίσταται Πολυνίκης Όμιλος και συμμετέχει με πληρώματα του τόσο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 1948 όσον και την επόμενη του Ελσίνκι το 1952. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ο Ν.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνει στις ναυταθλητικές του δραστηριότητες και την ιστιοπλοΐα. Σχεδόν αμέσως διοργανώνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες, μετέχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε όλες τις διασυλλογικές συναντήσεις. Από το 1974 λειτουργεί ακαδημία ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας δίνοντας στους κάτοικους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής την ευκαιρία και δυνατότητα εκμάθησης και ενασχόλησης με την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα γενικότερα. Αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε ακαδημία ιστιοπλοΐας για παιδιά που λειτουργεί και σαν φυτώριο του αθλητικού τμήματος.

Ιστοσελίδα:  www.ncth.gr

Η Gamecraft σχεδίασε ένα παιχνίδι ρόλων για το Summer camp 2012 & 2013 του ΝΟΘ, βασισμένο στην γνώση της θάλλασας αλλά και των κανόνων ιστιοπλοίας. Τα παιδιά που συμμετείχαν, διάβασαν χάρτες, έμαθαν για τους ανέμους και σαν μικροί ‘καπετάνιοι’, αποκόμισαν πολύτιμες πληροφορίες για την ναυτική μας παράδοση.  

 

TOPLINE TRAVEL (Ταξίδια – Τουρισμός)

Το γραφείο γενικού τουρισμού Τopline Τravel and Τourism στεγάζεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό κέντρο της πόλης που διαγράφει πορεία αιώνων με πλήθος μνημείων, αλλά και στην καρδιά του εμπορικού κέντρου και της οικονομικής ζωής της.

Ιστοσελίδα: http://www.toplinetravel.gr/

H Gamecraft διατηρεί στενή συνεργασία με το TOPLINE TRAVEL σε θέματα συνεδριακού τουρισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

16η (ΙΣΤ’) Εφορία Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Εφορεία Αρχαιοτήτων περιφέρειας Θεσσαλονίκης)

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και αρμοδιότητα που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας υπουργείου

1η εκδήλωση: Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012, με το γενικό τίτλο «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της δράσης με τίτλο «Η κατάλυση του Μακεδονικού βασιλείου από τους Ρωμαίους» στο χώρο του Γαλεριανού ανακτορικού συγκροτήματος (πλατεία Ναυαρίνου) στη Θεσσαλονίκη.

Παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Gamecraft με τίτλο: «Casus belli» (αιτία πολέμου). Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά άνω των 11 (Ε΄ Δημοτικού) ετών και ενήλικες που καλούνται να συμμετάσχουν σε μία ιστορία μυστηρίου που εκτυλίσσεται στο εσωτερικό του ανακτόρου και αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας σοβαρού επεισοδίου πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας.

2η εκδήλωση: Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει σε συνεργασία με την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., το τετραήμερο από 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελληνίας εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες» που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς (πλατεία Δικαστηρίων) της Θεσσαλονίκης.

Παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Gamecraft στο εσωτερικό του χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς με τίτλο: ‘Αγοραίον ύδωρ’ για παιδιά άνω των 11 ετών (Ε΄ Δημοτικού) και ενήλικες:

«…Η μοίρα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν τους ρόλους των πολιτών που εμπλέκονται σε μία περίεργη υπόθεση δολιοφθοράς των αποθεμάτων νερού στην Ρωμαϊκή Αγορά. Ποιος κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη; Πώς θα φτάσουν στον πραγματικό υπαίτιο; Τι πρέπει να κάνουν και πόσο γρήγορα θα πρέπει να αντιδράσουν;»

Ένα παιχνίδι με υπόβαθρο μία υπόθεση μυστηρίου που θα διασκεδάσει, αλλά και θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες.

 

10-13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλείνοντας 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, περνάει στο στάδιο της ωριμότητας, και γιορτάζει φέτος την επέτειο της ανοίγοντας παράθυρα εξωστρέφειας εντός και εκτός Ελλάδας, συνδιαλέγεται δημιουργικά με τον κόσμο του βιβλίου, ανοίγει το διάλογο με τις άλλες τέχνες και υπόσχεται μια λαμπερή γιορτή με «περισσότερα βιβλία, περισσότερες ιδέες».

Ιστοσελίδα:     http://www.thessalonikibookfair.com/2013/el/Pages/fair.asp 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της ομάδας μας στην 10η Διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης με την πραγματοποίηση του παιχνιδιού ρόλων “ΣΟΣ – Κρυπτόζωα”, βασισμένο σε σειρά παιδικών βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στην Παιδική γωνιά της έκθεσης. Με την ανακοίνωση του παιχνιδιού, οι μικροί μας φίλοι έτρεξαν να λάβουν μέρος και δημιουργήθηκε μία μεγάλη ομάδα παικτών που διασκέδασε με την ψυχή της!

Η συνεργασία συνεχίζεται και στην 13η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης (2016)

 

TEDx THESSALONIKI

Τη Δύναμη του Συν (+) επέλεξαν ως θέμα οι διοργανωτές του TEDx Thessaloniki 2013, όπως ανακαλύψαμε χθες βράδυ στο Bord De L’eau. Είναι η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki είχε ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για την ανακοίνωση του θέματος. Οι καλεσμένοι χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και στη συνέχεια κληθήκαμε να λύσουμε 3 γρίφους, τους οποίους δημιούργησε η Gamecraft. Οι γρίφοι ήταν εμπνευσμένοι από τα αρχικά του TED.

Ιστοσελίδα: www.tedxthessaloniki.gr

Στο Technology έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουμε ένα μήνυμα. Στο Entertainment όλη η ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει μια ιστορία, παίζοντας ένα Role Playing Game. Για το Design είχαμε ένα puzzle και όταν το συμπλήρωνες, έπρεπε να λύσεις τον τελευταίο γρίφο, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για κρυπτογράφηση. Λύνοντας κάθε πρόβλημα, ξεκλείδωνες έναν αριθμό και η ομάδα που ολοκλήρωνε πρώτη τους 3 γρίφους θα μπορούσε να ανοίξει το θησαυροφυλάκιο που βρίσκονταν στο χώρο. Μέσα σε αυτό ήταν μια καρτέλα με το φετινό θέμα.

 

FUTURE LIBRARY

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURELIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Το Future Library σας καλεί στο πρώτο ετήσιο γεγονός ‘FutureLibrary2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες.’που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 & 14 Νοεμβρίου. Ένα τριήμερο δράσεων που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των Βιβλιοθηκών.

Ιστοσελίδα:    http://www.futurelibrary.gr/

Ένα σωστό… τηλε-παιχνίδι γνώσεων!
Παιδιά από την Παιδική Βιβλιοθήκη στην Ορέστου και το Καραμπουρνάκι, παίρνουν μέρος σ’ ένα πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων με παιδιά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών και Κιλκίς! Ένα δημιουργικό και καινοτόμο παιχνίδι τεχνολογίας!  Με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraſt. Για παιδιά από 8 ετών και άνω.

 

 

THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με σκοπό να αναδείξει ένα νέο ετήσιο θεσμό για την πόλη. Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι τόσο η αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, για την οποία τόσα πολλά λέγονται και γράφονται, όσο και η δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, αλλά και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού για έλληνες και ξένους επισκέπτες. Για την επίτευξή τους απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις να πλημμυρίζουν τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τις κουζίνες και τις πλατείες της πόλης. Αναγνωρίζοντας ότι γύρω από το στρωμένο τραπέζι, απολαμβάνοντας εδέσματα καθημερινής μαγειρικής ή υψηλής γαστρονομίας, παίρνουμε μαθήματα πολιτισμού, οικονομίας, γεωγραφίας, αισθητικής, ιστορίας, αλλά και παράδοσης των λαών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη που εδώ και δυόμιση χιλιετίες είναι σταθμός λαών και πολιτισμών. Ξένοι με διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, συνήθειες, ήθη και έθιμα έγιναν κάτοικοί της. Η συμβίωσή τους κατέληξε στην ενσωμάτωση νέων ιδεών στις εκφράσεις της καθημερινής ζωής. Κορυφαίο παράδειγμα, η ξακουστή στο πανελλήνιο γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Ιστοσελίδα: http://foodfestival.thessaloniki.gr

Τα παιδιά λαμβάνουν θέσεις chef και ζαχαροπλαστών σε δημιουργικά γαστρονομικά εργαστήρια. Tο παιχνίδι “ A game of taste” της Gamecraft έλαβε χώρα στο 13ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια του ευρύτερου δρώμενου “τα παιδιά στην κουζίνα’. Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2011 και αποτελεί τμήμα των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival 2011.

 

HUNTZZ – Ψηφιακό παιχνίδι θησαυρού Θεσσαλονίκης

HuntzzΗ Gamecraft ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με την Αγγλική εταιρία Huntzz των αδελφών Charles και Edward Wiles, βασισμένη στην ομώνυμη ψηφιακή πλατφόρμα Huntzz που πραγματοποιεί παιχνίδια θησαυρού σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού, τουριστικού αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος όπως μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικές τοποθεσίες αλλά και ολόκληρες πόλεις!  Η εφαρμογή Huntzz είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί και στα δύο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα Android και iOS, εντελώς δωρεάν. Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες παιχνίδια θησαυρού σε όλο τον κόσμο!

Ιστοσελίδα: http://www.huntzz.com

Για την Θεσσαλονίκη, το παιχνίδι αποτελεί μία εικονική περιήγηση είκοσι τριών αιώνων ιστορίας και πολιτισμού σε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης! Η εφαρμογή προσφέρει ψηφιακό χάρτη (μέσω της πλατφόρμας Google maps) και κατευθύνει τον παίκτη στις χαρακτηριστικές τοποθεσίες. Ακολουθεί ο γρίφος και η έρευνα για την επίλυση του. Κερδίστε χρυσά νομίσματα απαντώντας σωστά και χρησιμοποιήστε λίγα από αυτά, για μία μικρή βοήθεια στην επόμενη δύσκολη ερώτηση. Ψάξτε στο σημείο που οδηγηθήκατε και βρείτε το στοιχείο για να διαβάσετε την ιστορία του μνημείου που μόλις αποκρυπτογραφήσατε! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θα σας συναρπάσει και θα σας ενημερώσει. Ένας ιδιαίτερος γνωστικός περίπατος!

 

EASY GUIDE – Ξεναγήσεις – Τουριστικές υπηρεσίες

Η Easy Guide δημιουργήθηκε το 2003 από την Μαρία Κυριακίδου, διπλωματούχο ξεναγό με 20ετή παρουσία στον χώρο του τουρισμού και από τότε συνεχώς εξελίσσει τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Βασική μας επιδίωξη είναι να βοηθήσουμε όλους αυτούς που ταξιδεύουν στη χώρα μας να νοιώσουν το μεγαλείο της 3000 και πλέον ετών πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προβάλλουμε και προωθούμε τον Ελληνικό πολιτισμό, τον φυσικό πλούτο , τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την λαογραφία, την αρχαιολογία, την Βυζαντινή κληρονομιά, ανακαλύπτουμε νέους προορισμούς. Με συνέπεια, επαγγελματισμό και πολύ φαντασία είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τις καταλληλότερες προϋποθέσεις για να απολαύσετε μια επιτυχημένη εκδήλωση. Οργανώνουμε εταιρικές εκδηλώσεις, συναντήσεις και παρουσιάσεις, θεματικά πάρτυ, συνεντεύξεις τύπου, εγκαίνια, gala συνεδρίων και εκθέσεων κ.α.

Ιστοσελίδα: http://www.easyguide.gr

H Easy Guide αποτελεί βασικό συνεργάτη της Gamecraft σε θέματα ξεναγήσεων. Η ομάδα μας είναι ένας απο τους εξειδικευμένους συνεργάτες της σε θεματικές διοργανώσεις εκδηλώσεων, Team building, παιχνίδια θησαυρού για τουριστικά γκρούπ.

 

ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ – Πολιτιστικός οδηγός εκδηλώσεων και δράσεων

PigolampidesΟι «Πυγολαμπίδες στο κλουβί» είναι ένα site που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά, αλλά και σε όσους αισθάνονται παιδιά, με σκοπό να τους ενημερώνει για εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης (και των γύρω περιοχών) καθώς και για χώρους που μπορούν να επισκεφτούν, για εκδρομές που μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλά και για δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του ελεύθερού τους χρόνου. Οι «Πυγολαμπίδες στο κλουβί» αγαπούν τα παιδιά, τις τέχνες, τα ταξίδια, τους δημιουργικούς ανθρώπους, τις γιορτές και τα πανηγύρια…και όλοι αυτοί ήταν οι λόγοι που τις ώθησαν στη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας. Ονειρεύονται μία πόλη χαρούμενη, φιλική και ανθρώπινη, μια πόλη με χαρούμενα παιδιά και συμμετοχικούς γονείς και είναι βαθιά τους επιθυμία να παρακινηθούμε όλοι για μια καθημερινότητα με περισσότερο παιχνίδι και χρώμα! Παιχνίδια και θεάματα στην πόλη! Γιατί παιδιά είμαστε όλοι!

Ιστοσελίδα: http://www.pigolampides.gr

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου είναι η δημιουργός και ο ιθύνων νους πίσω από τις Πυγολαμπίδες, φίλη της Gamecraft και λάτρης των παιχνιδιών. Οι “πυγολαμπίδες στο κλουβί” είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα.

 

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1972 με τη δωρεά της συλλογής έργων τέχνης καθώς και ολόκληρης της περιουσίας του Νέστορα και της Αλίκης Τέλλογλου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η αρχική συλλογή, που τον κύριο όγκο της αποτελούν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με τις δωρεές του Τώνη και της Ιωάννας Σπητέρη, του Γεώργιου Μουρέλου, πρόσφατα της συλλογής Δημητρίου Τσάμη καθώς και άλλες δωρεές καλλιτεχνών.
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, που εγκαινιάσθηκε το Δεκέμβριο του 1999 με την έκθεση «Συλλογές και Δωρεές», στεγάζεται σ’ ένα μοντέρνο, εντυπωσιακό κτίριο στη βόρεια παρυφή της πανεπιστημιούπολης. Πυρήνας της συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών είναι η δωρεά Τέλλογλου που περιλαμβάνει έργα τέχνης από διάφορους πολιτισμούς: ειδώλια, κυρίως της ελληνιστικής εποχής, κορινθιακά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά αγγεία, περσικές μινιατούρες, δείγματα αραβικής και κινέζικης τέχνης (βάζα, πανώ, πιάτα), καθώς και ταϋλανδέζικα ξυλόγλυπτα. Ο κύριος κορμός της συλλογής είναι έργα σημαντικών Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα: λάδια, ακουαρέλες, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά. Αξιόλογη επίσης είναι και η συλλογή των κεραμικών έργων του Πάνου Βαλσαμάκη.

Ιστοσελίδα: http://teloglion.gr

Παιχνίδι της Gamecraft για την έκθεση ‘Wagner-Verdi: 200 χρόνια’: ‘…Όταν ακουστεί ο δωδέκατος χτύπος του ρολογιού συμβαίνει κάτι μαγικό. Οι χαρακτήρες από τις όπερες, ενδεδυμένοι με τα κοστούμια τους, από την έκθεση «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ αρχίζουν να συνομιλούν με τους παίκτες…’

 

Paramithupoli LogoΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ: Παιδικό Βιβλιοπωλείο

Η Παραμυθούπολη είναι ένα συνοικιακό παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και κάτι παραπάνω από αυτό!
Θέλει να αποτελεί έναν προορισμό για όλες τις οικογένειες που επιθυμούν να ξεφεύγουν από τα δυνατά φώτα του καταναλωτισμού και τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Της αρέσει να μοιράζεται ιδέες και στιγμές με φίλους. Της αρέσει να είναι δημιουργικός ο χρόνος των παιδιών. Της αρέσει να μοιράζονται τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους όμορφες εμπειρίες.
Γι’ αυτό γεμίζει τον χρόνο και τον χώρο της με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, με προτάσεις για κοινό δημιουργικό χρόνο παιδιού – γονιού, με σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς, με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλές άλλες δράσεις και ιδέες….
Η κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινά με:
– μηνιαία εργαστήρια Σκακιού, Ρομποτικής, Ζωγραφικής, Μουσικής, Ιστορίας Τέχνης και Messy play
– πρωινά εργαστήρια Μουσικής και Τέχνης για μικρά παιδιά
– εργαστήρια με εναλλασσόμενη θεματολογία για παιδιά με γονείς μαζί
– σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οργανωμένες σχολικές επισκέψεις
– παραστάσεις θεάτρου και αφήγησης
– σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς
– ποικίλες ανοιχτές εκδηλώσεις

Ιστοσελίδα: http://fairystore.gr/

 

LogoΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

Το Εθνικό Πάρκο είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας! Ξεκινά μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι και τις εκβολές του ποταμού Γαλλικού, και απλώνεται ως τις Αλυκές Κίτρους στην Πιερία. Πρόκειται μία μεγάλη έκταση 388.000 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία οικοτόπων – από αγροτικές καλλιέργειες και λιβάδια ως αλατώδη εδάφη και ελώδεις εκτάσεις. Χάρη στη γεωγραφική της θέση και τη μεγάλη εναλλαγή των οικοτόπων, η περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο για πολλά είδη άγριων ζώων και πουλιών. Στην ιστοσελίδα του θα βρείτε πληροφορίες για το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και την περιοχή ευθύνης του, που περιλαμβάνει το Δέλτα του Αλιάκμονα, το Δέλτα και την κοίτη του ποταμού Αξιού ως και τα βόρεια σύνορα, τις εκβολές του Λουδία και του Γαλλικού, τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, καθώς και τις Αλυκές Κίτρους.

Ιστοσελίδα: www.axiosdelta.gr

‘…στη Γιορτή Πουλιών 2014 θα είναι μαζί μας η ομάδα της Gamecraft για να παίξουμε για πρώτη φορά το παιχνίδι ρόλων που ετοίμασαν για μας…!’

 

Ο σκοπός που οδήγησε στην ίδρυση του Μουσείου ήταν να αποτυπωθεί η αθλητική ιστορία της χώρας και να καλυφθεί έτσι το κενό που υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο. Παράλληλα, βασική πρόθεση ήταν η δημιουργία ενός χώρου ζωντανού, όπου η μουσειακή πληροφορία θα κινητοποιεί το κοινό σε συμμετοχή και θα προάγει τα υγιή χαρακτηριστικά του αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου είναι η διαφύλαξη της αθλητικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού, στόχοι οι οποίοι ικανοποιούνται στην πράξη μέσα από διαρκείς ή εναλλασσόμενες εκθέσεις, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η ενημέρωση και η επικοινωνία με το κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ιστοσελίδα: www.olympicmuseum.org.gr

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Βρισκόμαστε στο έτος 2096 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, 200 χρόνια μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής. Η επιτροπή των Αθανάτων, στην προσπάθειά της να επαναφέρει την κλονισμένη παγκόσμια ειρήνη αναλαμβάνει την αποστολή να υπενθυμίσει στους αρχηγούς των κρατών τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύουν να το επιτύχουν περιλαμβάνει ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα καταφέρουν άραγε οι μικροί Αθάνατοι να εγκαλεστούν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και να σώσουν τον πλανήτη από τον επικείμενο πόλεμο;

 

Art2ArtΤο 2012 δύο δραστήριες αρχιτέκτονες, αποφάσισαν να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά και την αγάπη τους για τα εικαστικά μέσα από τα προγράμματα του εργαστηρίου Art2Art. Μεταδίδοντας μέσα από τα σεμινάρια τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν έπειτα από πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία ανώτερου επίπεδου σπουδών αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης. Η συνεχής αναζήτηση και συγκέντρωση διαφόρων τρόπων και μεθοδολογιών εκμάθησης και έκφρασης είναι η βάση ώστε οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων να δημιουργούν και να συναναστρέφονται σε ένα ζεστό περιβάλλον, αποβάλλοντας μέσα από τη δημιουργία, το άγχος της καθημερινότητας. Την ομάδα Art2Art πλαισιώνουν παιδαγωγοί, εικαστικοί καθώς και πολλοί ακόμα συντονιστές οι οποίοι επιμελούνται τα επι μέρους σεμινάρια.

Ιστοσελίδα: www.art2art.gr

 

ΦΔ Δέλτα ΝέστουΤο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, όπως ορίστηκε το 2008 με την Κ.Υ.Α 44549 (Φ.Ε.Κ. 497/Δ/17-10-2008), περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές των υγροτόπων Δ. Νέστου, Λ. Βιστωνίδας, Λ. Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους, με χερσαία και υδάτινη συνολική έκταση 930.000 στρέμματα περίπου. Το υγροτοπικό σύμπλεγμα του Εθνικού Πάρκου είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης έκτασής του και της μεγάλης βιολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής του αξίας. Σκοπός του Εθνικού Πάρκου είναι η αποτελεσματική προστασία των οικοτόπων και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν και αναπαράγονται στην περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας (Φ.Δ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συστάθηκε τον Απρίλιο του 2003, με ΚΥΑ των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Ανάπτυξης, ως θεσμοθετημένο όργανο διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ιστοσελίδα: www.epamath.gr

 

60minTo 60min είναι ένα ζωντανό διαδραστικό παιχνίδι το οποίο εξελίσσεται σε 4 δωμάτια ενός νεοκλασικού διώροφου σπιτιού που χρονολογείται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Μια ομάδα 2 – 6 ατόμων κλειδώνεται μέσα σε ένα από τα δωμάτια και καλείται μέσα σε 60 λεπτά να λύσει το μυστήριο του δωματίου, ώστε να οδηγηθεί στο κλειδί της εξόδου, το οποίο είναι πολύ καλά ασφαλισμένο κάπου μέσα στο δωμάτιο.

Σε ένα ήσυχο και αδιάφορο προάστιο του Houston, επί της οδού Rill βρίσκεται μια έπαυλη που ο αστικός θρύλος, ο μύθος της γειτονιάς, αφηγείται πως κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να την επισκεφθεί για πάνω από είκοσι χρόνια. Παρατημένη από τους ανθρώπους και ταλαιπωρημένη από το χρόνο, η έπαυλη συνοδεύεται από μια σκοτεινή ιστορία. Οι ντόπιοι λένε πως όποιος τολμήσει να μπει, θα ακολουθήσει τη φρικτή μοίρα των παλιών της κατοίκων.

Στοιχειωμένη; Καταραμένη; Μύθος ή πραγματικότητα;

Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε το μυστικό της αλλόκοσμης μονοκατοικίας και να αποδράσετε ή θα είστε τα επόμενα θύματα; H πόρτα του προαύλιου χώρου σφραγίζει και έχετε μόλις 120min…

To Escape the House θα διαρκέσει από 1 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου 2015.

Ιστοσελίδα: www.60min.gr

 

Η ΔΕΘ HELEXPO φέρει την ευθύνη διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Είναι η σπουδαία στρατηγική αποστολή του Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα να εδραιώσει την ηγετική του θέση στην Ελλάδα, να ισχυροποιήσει την ανταγωνιστική δυναμική του διεθνώς, και, την ίδια στιγμή, να διατηρήσει την μοναδική φυσιογνωμία ενός «θεσμού», την ιδιαίτερη ηθική κληρονομιά του.

MysticonΤο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η HELEXPO-ΔΕΘ διοργανώνουν για 2η φορά, το Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης ‘Mysticon’, το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ. Ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ βασισμένο στο μυστήριο αναδεικνύοντας μια άλλη πτυχή της πόλης με Escape rooms και διαδραστικά παιχνίδια απόδρασης, κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις μυστηρίου, πολιτικές δολοφονίες, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου, έκθεση κόμικς και πολλά άλλα. Ένα Φεστιβάλ για τους λάτρεις των εναλλακτικών και βιωματικών παιχνιδιών.

H Gamecraft φυσικά παρούσα με ενεργή συμμετοχή στο φεστιβάλ και για το 2016.

 

Τι να ήταν αυτός ο ‘λύκος στην ιστορία’; Ήταν άραγε καλό ή κακό συναπάντημα;
Ένα είναι σίγουρο. Οι Lupus in fabula δεν έρχονται από τη Ρώμη, αλλά από τη Θεσσαλονίκη και φέρνουν ιστορίες. Ιστορίες για μεγάλους, ιστορίες αληθινές, φανταστικές, αστείες, τρομακτικές, τρυφερές. Όποιος αγαπάει τα θαυμαστά και τα περίεργα αυτής της ζωής, ας έρθει να μας ακούσει, κι εμείς θα του μιλήσουμε για πάθη και παθήματα, για αληθινά ψέματα κι απίστευτες αλήθειες.

«Ένας γρίφος, πολλές ιστορίες», η συνεργασία των δύο ομάδων μας σε ένα μυστήριο γεμάτο πανέμορφες αφηγήσεις:

Λύκος σε… μυστήριο

Ο πιο πλήρης χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τον ελεύθερο χρόνο

O «Κήπος» είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσεων που προάγει την εποικοδομητική απασχόληση, την επιμόρφωση και την καλλιέργεια κοινωνικής παιδείας.

Η προσέγγισή μας όσον αφορά στη δια βίου μάθηση είναι συνυφασμένη με τη συμμετοχή και τη συνεργασία και για το λόγο αυτό διαμορφώνουμε από κοινού το περιεχόμενο των συζητήσεων μας.
Φιλοσοφία -πολιτική-ιστορία-τέχνη-θέατρο-αρχαίο κείμενο-κινηματογράφος-δημιουργική γραφή-ψυχολογία-αστρονομία,οι κοινότητες της πόλης,ιστορία και γεωγραφία… αποτελούν μερικά από τα αντικείμενα των σεμιναριών, εργαστηρίων και εκδηλώσεων στον «Κήπο».

Δώδεκα είναι οι πένες που δούλεψαν μαζί, σε χωροχρόνους μισοσκότεινους, με ανάστατες πλοκές και ζωντανούς, ατόφιους χαρακτήρες. Που χρησιμοποίησαν τη δημιουργική γραφή για να αποδείξουν πως είναι συγγραφικά «μυστήριοι», με ποικίλες, μα όλες τους λαμπρές, προσεγγίσεις. Τα μέλη του 1ου εργαστηρίου αστυνομικής λογοτεχνίας με οικοδεσπότη τον Κήπος Σεμινάρια (www.kipos-seminaria.gr), συμπλήρωσαν με το προσωπικό τους ύφος, μία πολυσυλλεκτική αστυνομική αφήγηση που περιλάμβανε όλα όσα θα άρεσαν στους φίλους της λογοτεχνικής κατηγορίας. Η Gamecraft ήταν παρούσα στο τελευταίο μάθημα και παρουσίασε το δεύτερο σενάριο των Βραδιών Μυστηρίου με τίτλο «Στον επόμενο τόνο» μία βιωματική συνεδρία, ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων. Το εργαστήριο πέτυχε πολλά, με σημαντικότερο από αυτά, να δημιουργήσει μία παρέα φίλων, ένα πυρήνα δημιουργίας, που μόλις άρχισε να ονειρεύεται και να σχεδιάζει το επόμενο βήμα.

 

O κόσμος των κόμικ (ξανά)ζωντανεύει στο “The Comic Con 2” που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2016, στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Ορισμένοι από τους καλεσμένους καλλιτέχνες: Paolo Mottura, Mike Collins, Thierry Capezzone, Erza – Cosplay, William Simpson, Guillermo Ortego, Cameron Stewart και περισσότεροι από 40 έλληνες δημιουργοί σας περιμένουν στην μεγάλη γιορτή των κόμικ.

The Comic Con 2 – Thessaloniki Comic Convention σε απόσταση αναπνοής και η Gamecraft έτοιμη για RPG συνεδρίες σε Warcraft fantasy, Star Wars, Marvel Universe και πολλά άλλα! Το Σάββατο 7/5, από τις 13:45 – 16.15 στην αίθουσα διαλέξεων, ένα σύντομο Role playing session μυστηρίου με τίτλο ‘Lines and Stories: Welcome to Gotham City…hope you survive the experience’, εμπνευσμένο από την θρυλική μητρόπολη της DC.

«Ένα τηλεφώνημα στα επείγοντα περιστατικά, θα αποτελέσει τη σπίθα για το βραχυπρόθεσμο τελεσίγραφο.
Η μητροπολιτική αστυνομία της Gotham City μπλεγμένη σε ένα παιχνίδι με το χρόνο, προσπαθώντας να ανακαλύψει την καλοστημένη παγίδα και τους σατανικούς αρχιτέκτονες της.
Η πόλη που το καλό με το κακό έρχονται συχνά πρόσωπο με πρόσωπο, τώρα διαπραγματεύεται την ύπαρξη της.
Και οι συμμετέχοντες είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει…»

 

ΕΥΔ Περιφέρειας ΘεσσαλίαςΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρώπης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in my Region “Open EU Project days“, με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε πόλεις της Περιφέρειας μας.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες και περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης κοινού με αφίσες, πανό προβολής, προβολή βίντεο, έντυπο υλικό και υλικό δημοσιότητας, επιτόπιους διαγωνισμούς με βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Μάιος – Ιούνιος 2016.

Παιχνίδια της Gamecraft σε Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο

«Η ομάδα των παικτών αποτελείται από αρχαιολόγους που ανακάλυψαν στοιχεία για την τοποθεσία ενός αντικειμένου, ενός ιδιαίτερου αντικειμένου που έθαψαν το 1986 Ευρωπαίοι περιηγητές. Το αντικείμενο είναι μια χρονοκάψουλα, ένα δοχείο που κάποιος θα έθαβε στο έδαφος με σαφή σκοπό να αφήσει μήνυμα στο μέλλον. Οι άνθρωποι που το έπραξαν, άφησαν ένα χάρτη και πέντε γρίφους που δίνουν την τοποθεσία του αντικειμένου και το ξεκλείδωμα του.

http://www.thessalia-espa.gr/publicity/europe-events.html

 

Θεσσαλονίκη 1978, περιοχή Βαλαωρίτου, εκεί που ο χρόνος σταμάτησε την ώρα του μεγάλου σεισμού της πόλης και που από τότε οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν συνέχεια  11:07
Εκεί, στη Συγγρού 7, σε ένα από τα γοητευτικότερα κτίρια της πόλης στεγάζεται το νέο παιχνίδι απόδρασης της πόλης, το ESCAPE 1107.
Η είσοδος στη στοά αποτελεί το πρώτο βήμα για ένα ταξίδι στον χρόνο, για μια περιπλάνηση σε άγνωστες συνθήκες και καταστάσεις μυστηρίου και φαντασίας. Η συνέχεια ανάλογη της εισόδου, όπου το καθένα από τα πέντε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια θα σας μεταφέρει απρόσμενα σε μια άλλη εποχή, προσφέροντάς σας μια μοναδική εμπειρία, αλλά και μια αίσθηση ενθουσιασμού, περιπέτειας και απόλαυσης. Εσείς και η παρέα σας – σε ομάδες 2-6 ατόμων – θα έχετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε την απόλυτη πρόκληση, να χρησιμοποιήσετε την παρατηρητικότητα και την εξυπνάδα σας, να λύσετε τους γρίφους που έξυπνα θα ξεδιπλώνονται μπροστά σας, να συνδυάσετε στοιχεία, να ξεκλειδώσετε λουκέτα, να περάσετε σε άλλες διαστάσεις και τελικά να καταφέρετε να δραπετεύσετε από τα δωμάτια σε 60 λεπτά! Μια μοναδική εμπειρία που απαιτεί σκέψη, συνεργασία, εφευρετικότητα, ομαδικότητα, παρατηρητικότητα και πάνω απ’ όλα διάθεση για μυστήριο!
 

Εσώτερος Κύκλος:  Inner CircleΗ πόλη αγνοεί την ύπαρξη ενός σχεδίου που εξυφαίνεται στις σκιές της.
«Η ώρα της κρίσης» βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πόλη κοιμάται…
Τα πάντα ξεκινούν από ένα email στα εισερχόμενα γνωστού δημοσιογράφου. Το μήνυμα πιστοποιεί το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και απελευθερώνει την απεγνωσμένη κραυγή του θύματος για όσα ακολουθούν.
Τίποτε δεν τελείωσε. Τίποτε δεν έχει καν αρχίσει.
Η πόλη κινδυνεύει…
Μία ομάδα ερευνητών φτάνει έξω από την κατοικία γνωστού πανεπιστημιακού, έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την ύπαρξη του μυστηριώδους Εσώτερου Κύκλου, να ανακαλύψει ένα δολοφόνο, να προλάβει την κρίση μιας πόλης που σιγοβράζει.
Σε ενενήντα λεπτά.
Καλή επιτυχία. Για το καλό όλων μας.

http://www.escape1107.gr

Comments

Comments are closed.