Παιχνίδι ρόλων αστυνομικού μυστηρίου online

Online Παιχνίδι ρόλων αστυνομικού μυστηρίου

Το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με την Gamecraft creative agency σας προσκαλεί σε έναν συναρπαστικό κύκλο Role Playing Games βασισμένων σε αστυνομικά μυθιστορήματα γνωστών Γερμανών λογοτεχνών. Πάρτε μέρος και αναλάβετε ρόλους φανταστικών χαρακτήρων επηρεάζοντας άμεσα την εξέλιξη και την κατάληξη μιας περιπετειώδους αφήγησης.
 
… Η πτήση LU3015 της Lufthansa βρίσκεται στην αρχή ενός υπερατλαντικού ταξιδιού δεκαεπτά ωρών, από το Μπουένος Άιρες στο Βερολίνο. Ένα χειρόγραφο σημείωμα, ένα SMS και μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις θέτουν το πλήρωμα σε επαγρύπνηση. Το μυστήριο κορυφώνεται με την ώρα, όταν το άψυχο σώμα ενός επιβάτη μετατρέπει την επαγρύπνηση σε συναγερμό. Η μυστηριώδης ιστορία τρόμου που τα ξεκίνησε όλα, διασκορπισμένη σε θραύσματα που απαιτούν επανασύνδεση, βρίσκεται εντός θαλάμου. Στα αντικείμενα, τους ανθρώπους, τις φανερές και καλά κρυμμένες συμπεριφορές τους. Σε ύψος 33.000 ποδιών πλέον, μία ζώνη πτήσης μη ελεγχόμενη από οποιονδήποτε…
 
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην υπόθεση του παιχνιδιού η κάθε ομάδα παικτών θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της, αλλά και την ομαδική της ικανότητα για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, με επιλογές που αλλάζουν τη ροή των εξελίξεων ανά πάσα στιγμή, αποκαλύψεις που κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις αλλά και νέα ερωτήματα.
 
Το παιχνίδι εμπνεύστηκε το σενάριο από μυθιστορήματα του παγκόσμιας φήμης Γερμανού συγγραφέα Sebastian Fitzek. Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων και πραγματοποιείται εντός μίας (1) online συνεδρίας με διάρκεια 2,5 ωρών.
 
Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε τα κομμάτια του παζλ, να ρίξετε φως στο παρελθόν και να συνδέσετε τα ευρήματά της έρευνάς σας με όσα συμβαίνουν στο παρόν; Η Βιβλιοθήκη μυστηρίου σας περιμένει!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κατόπιν έγκαιρης ηλεκτρονικής δήλωσης πριν την έναρξη του κάθε παιχνιδιού.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (click ανά ημερομηνία επιλογής στον παρακάτω πίνακα. Το παιχνίδι είναι αυτοτελές):

Τρίτη Πέμπτη
   
25 Μαΐου  
1 Ιουνίου 3 Ιουνίου
8 Ιουνίου 10 Ιουνίου
15 Ιουνίου 17 Ιουνίου

 Τρόπος διεξαγωγής: Zoom (η πρόσκληση αποστέλλεται προσωπικά κατόπιν εγγραφής)
 
Το παιχνίδι σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Gamecraft Creative Agency και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki.

Λεπτομέρειες

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια συνεδρίας: 2,5 ώρες μεικτός χρόνος

Τιμή: Δωρεάν συμμετοχή

Στηρίξτε την προσπάθεια της Gamecraft να υλοποιήσει ένα ζωντανό παιχνίδι μυστηρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ψηφίστε την πρόταση της στο Συμμετοχικό Προϋπολογισμό Νέων (Σ.Π.Ν) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.)
Ψηφίστε την πρόταση μας εδώ:

Thessaloniki – Mystery city rally (Gamecraft)

https://bit.ly/2QZRvUl

Το Thessaloniki – Mystery city rally είναι ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο μυστηρίου και στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη, μέσα από περιηγήσεις, έρευνα, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, επισκέψεις σε μνημεία της αλλά και μοντέρνες εγκαταστάσεις, όλα χαρακτηριστικά δείγματα της καθημερινής ζωής των πολιτών. Αποτελεί μια διαρκή και συνεχιζόμενη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ολοήμερες συνεδρίες, με δύο ημερομηνίες την άνοιξη και δύο το φθινόπωρο, έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2019. 

Παιχνίδι αστυνομικού μυστηρίου στους δρόμους της πόλης

Τα κριτήρια επιλογής των χώρων διεξαγωγής είναι:

α. Ιστορία της πόλης – Παράδοση – Τέχνη – Πολυσυλλεκτικός πολιτισμός

β. Μοντέρνοι χώροι συνάθροισης, ψυχαγωγίας και τέχνης

γ. Χώροι εμπορικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος

δ. Ανοικτοί, δημόσιοι χώροι

Οι συμμετέχοντες, ως μέλη διαφορετικών διαγωνιζόμενων ομάδων, θα κληθούν να εξερευνήσουν την καταγεγραμμένη και ζωντανή ιστορία της πόλης μέσω της πρόκλησης που θα προσφέρουν πνευματικές δοκιμασίες και εμπόδια που απαιτούν ομαδική προσπάθεια. Οι δοκιμασίες αποτελούν τμήμα του σεναρίου, μιας μοντέρνας, περιπετειώδους ιστορίας μυστηρίου που εξελίσσεται στο παρόν, με στοιχεία υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού από την ομάδα διοργάνωσης, που θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν αμείωτη τη δραματική ένταση. Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα ανταγωνιστές σε μια «ταινία με ελεύθερο σενάριο», με την κατάληξη και την πρόοδο της να εξαρτάται από την επίλυση των δοκιμασιών και την κατανόηση της πλοκής. Οι παίκτες συνεργάζονται και ενδυναμώνουν αφενός τις σχέσεις φιλίας αλλά και τη γνωριμία τους με τον αστικό χώρο. Η ομάδα διοργάνωσης υλοποιεί και παρακολουθεί την κάθε συνεδρία, καταγράφοντας την πρόοδο των ομάδων, διατηρώντας κοινούς δικτυακούς τόπους συνεργασίας των παικτών για την έρευνα που θα συνυπάρχει αδιάκοπα στον χρόνο μεταξύ των ημερομηνιών διεξαγωγής. Το παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες των 6-8 νέων και λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη μέθοδο έρευνας, τον σεναριακό αυτοσχεδιασμό, τον τρόπο μετακινήσεων και τη διαχείριση του χρόνου παιχνιδιού να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των παικτών.

Λεπτομέρειες για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό Νέων (Σ.Π.Ν.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) μπορείτε να δείτε εδώ:

https://bit.ly/2VUzQRo


25

Ιούν

by alexander

 

 

Inner CircleΗ πόλη αγνοεί την ύπαρξη ενός σχεδίου που εξυφαίνεται στις σκιές της.
«Η ώρα της κρίσης» βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πόλη κοιμάται…
Τα πάντα ξεκινούν από ένα email στα εισερχόμενα γνωστού δημοσιογράφου. Το μήνυμα πιστοποιεί το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου και απελευθερώνει την απεγνωσμένη κραυγή του θύματος για όσα ακολουθούν.
Τίποτε δεν τελείωσε. Τίποτε δεν έχει καν αρχίσει.
Η πόλη κινδυνεύει…
Μία ομάδα ερευνητών φτάνει έξω από την κατοικία γνωστού πανεπιστημιακού, έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την ύπαρξη του μυστηριώδους Εσώτερου Κύκλου, να ανακαλύψει ένα δολοφόνο, να προλάβει την κρίση μιας πόλης που σιγοβράζει.
Σε ενενήντα λεπτά.
Καλή επιτυχία. Για το καλό όλων μας.

H απόλυτη συνεργασία για το καλοκαίρι ανάμεσα στο Escape1107 (Escape Room experience) και την Gamecraft. 90 λεπτά περιπέτειας σε ολόκληρο τον κεντρικό χώρο του Escape1107, απόδραση, διάδραση, παιχνίδι ρόλων. Ομάδες συμμετεχόντων θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν ένα διαφορετικό σενάριο, διαδραστικότερο και αμεσότερο από τα τυπικά σενάρια των δωματίων απόδρασης. Είναι ένα ζωντανό παιχνίδι περιπέτειας, μία μάχη με τον χρόνο, ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Μάθε περισσότερα και κάνε κράτηση για το σημαντικότερο mystery event του καλοκαιριού στην πόλη εδώ:

Ακολούθησε τα καθημερινά νέα των συντελεστών:

https://www.facebook.com/gamecraft.gr/

https://www.facebook.com/escape1107/

2ος Λογοτεχνικός διαγωνισμόςΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
2ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Μίμης Σουλιώτης»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Libron Εκδοτική προκηρύσσουν τον 2o Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος με την ονομασία «Μίμης Σουλιώτης».
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν ποίηση και πεζό λόγο στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, εθνικότητας και ηλικίας.
Διάρκεια Διαγωνισμού:
Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 15η Μαρτίου 2016 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Απριλίου 2016 (για όσους αποστείλουν μέσω ταχυδρομείου, λαμβάνεται ως αποδεικτικό στοιχείο η σφραγίδα του Ταχυδρομείου). Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή.
Το θέμα του Διαγωνισμού:
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.
Η Υποβολή των κειμένων:
Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα μόνο ποίημα έκτασης μέχρι 500 λέξεις ή ένα μόνο διήγημα μέχρι 1000 λέξεις, που να μην έχει δημοσιευθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η Κριτική Επιτροπή θα επιδείξει ιδιαίτερη αυστηρότητα στην τήρηση του ανώτατου ορίου των λέξεων από τους συγγραφείς των κειμένων.

Για την εμπρόθεσμη συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει να κατατίθεται το ποσό των 10 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς (αρ. λογ. 6749-137916-269 ή ISBN: GR91 0171 7490 0067 4913 7916 269, με δικαιούχο LIBRON Εκδοτική Ι.Κ.Ε.). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετάσχει και στους δυο διαγωνισμούς πρέπει να καταθέσει το ποσό των 20 ευρώ.
Στο αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται ως αιτιολογία το εξής κείμενο: (το ονοματεπώνυμο του καταθέτη) – Β’ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός – διήγημα (ή ποίηση ή διήγημα & ποίηση).

Τα κείμενα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι σε γραμματοσειρά 12 Times New Roman ελληνικά, διάστιχο 1.5, πλήρης στοίχιση και υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.
Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
• είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: diagonismos2016@gmail.com, όπου θα συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία του διαγωνιζόμενου, ενώ παράλληλα θα κατατίθεται ως συνημμένο αρχείο η απόδειξη πληρωμής της συμμετοχής στο διαγωνισμό.
• είτε μέσω ταχυδρομείου, όπου θα αποστέλλονται 3 αντίγραφα (σε γραμματοσειρά 12 Times New Roman ελληνικά, διάστιχο 1.5, πλήρης στοίχιση) και ένα cd που θα περιέχει το αρχείο με το κείμενο. Επίσης, θα εσωκλείεται έγγραφο, το οποίο θα φέρει τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου καθώς και η απόδειξη πληρωμής από την τράπεζα. Η ταχυδρομική διεύθυνση αποστολής είναι η εξής:

Π.Μ.Σ. «Δημιουργική Γραφή»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης Τ.Θ. 21, 53100, Φλώρινα

με την ένδειξη: «Για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος 2016»

Όροι του Διαγωνισμού

Έκαστος των συμμετεχόντων συγγραφέων και ποιητών δηλώνει, αυτοδίκαια με την αποστολή του έργου του, ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του πνευματική εργασία και ιδιοκτησία και ότι η τυχόν μελλοντική έκδοση αυτή δεν προσβάλλει πνευματικά ή άλλα δικαιώματα τρίτου, δεν αντίκειται στον νόμο. Επίσης δηλώνει ότι το έργο αυτό είναι ελεύθερο από νομικά ελαττώματα που θα καθιστούσαν αδύνατη την εκμετάλλευση του καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

i. Από το σύνολο των συμμετοχών θα διακριθούν πενήντα ποιήματα και τριάντα διηγήματα, που θα εκδοθούν σε έντυπη ειδική συλλογή. Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς και ποιητές αναγνωρίζουν και αποδέχονται, δηλώνουν σε κάθε περίπτωση ότι είναι σύμφωνοι και ότι παραχωρούν ανεπιφύλακτα αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα (περιουσιακό δικαίωμα) και αποδέχονται ότι τυχόν έσοδα από την πώληση και καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάθεση του βιβλίου (π.χ. βιβλιοπωλεία, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ.λπ.) παραχωρούνται εξ ολοκλήρου στη LIBRON Εκδοτική, μη τηρουμένης καμίας τυχόν αξίωσης, απαίτησης ή δικαιώματος σχετικά με τα ποσοστά δικαιωμάτων των δημουργών και από κάθε σχετική η συναφή αιτία και προς τον σκοπό αυτόν.

ii. Οι τρεις (3) πρωτεύσαντες από κάθε κατηγορία (ποίηση – πεζός λόγος) οι βραβευθέντες θα τιμηθούν για τη διάκρισή τους με τη δωρεάν συμμετοχή στα Διά Βίου Μάθησης Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, διαδικτυακά ή διά ζώσης, που θα προσφέρει κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ή η LIBRON Εκδοτική.

iii. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική και το σκεπτικό της δεν είναι ανακοινώσιμο. Σε όλους τους διακριθέντες θα απονεμηθεί έπαινος και τιμητικό δίπλωμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η βράβευση και η απονομή επαίνων και τιμητικών διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση – ημερίδα τον Ιούνιο του 2016 στη Φλώρινα.

iv. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες του Διαγωνισμού.

v. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Εκ μέρους του Π.Μ.Σ. «Δημιουργική Γραφή», Π.Δ.Μ.
Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος

Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος

The curseΗ Gamecraft έρχεται να καινοτομήσει και πάλι σχεδιάζοντας σε συνεργασία με την 60 mind games και τον εναλλακτικό χώρο ψυχαγωγίας 60 minutes escape rooms, ένα συνδυασμό live action adventure game και escape room experience με χαρακτηριστικό την εξέλιξη του παιχνιδιού για 120 λεπτά σε ολόκληρη την διώροφη κατοικία του 60 minutes!! Με ζωντανή διάδραση από αφηγητές της Gamecraft και άφθονους πρωτότυπους γρίφους, το Escape the house με τίτλο ‘The Curse – Η κατάρα’, γνωρίζει εντυπωσιακή επιτυχία και εισάγει στην ψυχαγωγία κάτι τελείως διαφορετικό!!

ΣΕΝΑΡΙΟ: Σε ένα ήσυχο και αδιάφορο προάστιο του Houston, επί της οδού Rill, βρίσκεται μια έπαυλη που ο αστικός θρύλος, ο μύθος της γειτονιάς, αφηγείται πως κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να την επισκεφθεί για πάνω από είκοσι χρόνια. Παρατημένη από τους ανθρώπους και ταλαιπωρημένη από το χρόνο, η έπαυλη συνοδεύεται από μια σκοτεινή ιστορία. Οι ντόπιοι λένε πως όποιος τολμήσει να μπει, θα ακολουθήσει τη φρικτή μοίρα των παλιών της κατοίκων.

Στοιχειωμένη;
Καταραμένη;
Μύθος ή πραγματικότητα;

Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε το μυστικό της αλλόκοσμης μονοκατοικίας και να αποδράσετε ή θα είστε τα επόμενα θύματα;

H πόρτα του προαύλιου χώρου σφραγίζει και έχετε μόλις 120min…

To Escape the House θα διαρκέσει από 1 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου.

Ώρες παιχνιδιού:

  • 15:00 – 17:00

  • 17:30 – 19:30

  • 20:00 – 22:00

  • 22:30 – 00:30

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 2310843995

60 minutes escape rooms – Καλλιδοπούλου 24, 546 42, Θεσσαλονίκη

LARP Census Greek Home pageΤο LARP Census είναι μία οργανωμένη παγκόσμια προσπάθεια για την ενιαία καταγραφή όλων των ζωντανών παιχνιδιών ρόλων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, των συνηθειών, προτιμήσεων και συνεισφορών σχεδιαστών, παικτών αλλά και όλων των συντελεστών ενός Live Action Role Playing (L.A.R.P). Η προσπάθεια αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως η βάση για οποιαδήποτε έρευνα σε ακαδημαϊκό και μη επίπεδο, παραμένοντας μία δωρεάν ανοιχτή πηγή δεδομένων με πληροφορίες που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αλλά και να κρίνονται, εμπλουτίζοντας την ποιότητα τους. Σε αυτή την προσπάθεια, η Gamecraft αποτελεί τον εκπρόσωπο της Ελλάδας με την συνεισφορά της σε κείμενα και επιμέλεια, έτσι ώστε η απογραφή να πραγματοποιείται και για όλες τις Ελληνικές LARP εμπειρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η επιλογή των υπευθύνων της απογραφής μας τιμά ιδιαίτερα και επιβραβεύει τον εξωστρεφή μας προσανατολισμό.

Ιστοσελίδα: http://larpcensus.org/home/el

Mystery NightsΠιστεύουμε πως η αστυνομική λογοτεχνία και οι φίλοι της βρήκαν στις ‘Βραδιές Μυστηρίου’ κάτι ξεχωριστό. Είναι το παιχνίδι ρόλων που ενσαρκώνει τον ερευνητή μέσα σε κάθε παίκτη, η εικονική περιπέτεια που προβληματίζει κατά την επίλυση της, αλλά καταλήγει -το λιγότερο- διασκεδαστικά και επιβραβευτικά. Δεν απαιτείται ερευνητικό δαιμόνιο, λατρεία στις θεωρίες συνωμοσίας ή εμμονή στην ορθολογιστική σκέψη. Απαιτείται ο παίκτης να είναι ο εαυτός του και να μην χρησιμοποιεί κάτι περισσότερο ή λιγότερο από την ευφυΐα του. Για όλη την υπόλοιπη ατμόσφαιρα και τα δεδομένα της κάθε υπόθεσης-συνεδρίας έχει φροντίσει η Gamecraft. Κείμενα, φωτογραφίες, αντικείμενα, μαρτυρίες και όλα όσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αστυνομική έρευνα, βρίσκονται στην διάθεση σας. Αξιολογήστε τα και αξιοποιήστε τα ανάλογα. Η Gamecraft συνεχίζει να ‘ρίχνει στο τραπέζι’ υποθέσεις 100% πρωτότυπα σχεδιασμένες, αναμένοντας την συμμετοχή σας. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχετε εσείς…

Video trailer των Βραδιών Μυστηρίου

Mystery Nights castΒραδιές μυστηρίου με τη Gamecraft για αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας

Ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο μυστηρίου. Ένα έγκλημα, μία απαγωγή, η κλοπή ενός σπάνιου αντικειμένου, ζητούν επίλυση μέσω συνεργασίας, παρατηρητικότητας και αυτοσχεδιασμού. Στοιχεία, διάλογοι και ανατροπές, θα είναι διάσπαρτα στην πορεία των ερευνητών προς την τελική κορύφωση. Μερικά πολύ σημαντικά και άλλα παραπλανητικά. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος τους…

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25 άτομα).

Λόγω συμπλήρωσης των θέσεων συμμετοχής για την βραδιά στις 12 Μαρτίου, ορίζεται επαναληπτική βραδιά για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, 8-10 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Βραδιές μυστηρίου). Στο email θα πρέπει να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του συμμετέχοντα.

Αντί εισιτηρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν την έναρξη του παιχνιδιού ένα αστυνομικό μυθιστόρημα των Εκδόσεων Μεταίχμιο από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟ.

Oxygono Byzantine 3Για δεύτερη χρονιά, το ΟΞΥΓΟΝΟ ανοίγει και το πρωί τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες του, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι σχολικές ομάδες που θα παρακολουθήσουν κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, θα λάβουν τιμής ένεκεν σχετικούς με τη θεματική του προγράμματος και τίτλους βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης τους.

Για τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και για την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου – Τα εκπαιδευτικά πρoγράμματα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ομάδα Gamecraft.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία
«Ο συλλέκτης» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Σενάριο – Η ομάδα των συμμετεχόντων είναι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Με αυτή την ιδιότητα καλούνται να μεταβούν σε μια πολυτελή έπαυλη, τόπο διαμονής του περιβόητου αρχαιοκάπηλου-συλλέκτη Μάρκου. Εκεί εντοπίζουν την υπόγεια κρύπτη του συγκροτήματος όπου φυλάσσεται η παράνομη συλλογή του. Η ομάδα εισέρχεται στην κρύπτη για να καταγράψει και να επανακτήσει τα παράνομα αποκτηθέντα αντικείμενα. Η λατρεία του Μάρκου για οτιδήποτε αρχαίο και συλλεκτικό, σε συνδυασμό με την εμμονή του στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετέτρεψαν την κρύπτη σε έναν απόρθητο χώρο. Οι παίκτες ξαφνιασμένοι θα μπλέξουν σε μία επικίνδυνη περιπέτεια, καθώς έρχονται αντιμέτωποι  με την τεχνητή νοημοσύνη του Η/Υ ασφαλείας της κρύπτης Α.Δ.Η.Σ. Σε αυτή την αναμέτρηση, μοναδικό τους όπλο είναι οι γνώσεις και η ευστροφία τους.

Oxygono Byzantine 2Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τη Βυζαντινή Ιστορία
«Στα ίχνη του πορφυρού κώδικα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στη Βυζαντινή Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Σενάριο – Η Άλωση της Πόλης από τον στρατό της Δ’ σταυροφορίας είναι γεγονός (Απρίλιος 1204 μ.χ), με τους παίκτες να είναι Βυζαντινοί πολίτες της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν ήδη υπό κατοχή από το 1185 μ.χ. Σύντομα η ομάδα των συμμετεχόντων θα γίνει μάρτυρας μίας εκπληκτικής ανακάλυψης. Μπροστά τους ξετυλίγεται ξαφνικά και με αναπάντεχο τρόπο, ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα αντικείμενο αμύθητης πνευματικής και υλικής αξίας, ένα βιβλίο πίστης και μεγαλοπρέπειας που κινδυνεύει να πέσει στα φιλάργυρα χέρια των Νορμανδών. Οι τελευταίοι φύλακες του, το έχουν κρύψει με αριστοτεχνικό τρόπο, που μόνο οι πραγματικά άξιοι και ικανοί θα μπορούσαν να ανακαλύψουν. Μόλις ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Νορμανδούς για την απόκτηση του…

Οι παίκτες θα επιλύσουν γρίφους βασισμένους στην Βυζαντινή ιστορία και με ελεύθερο θεατρικό αυτοσχεδιασμό, παρουσία αφηγητή, θα μιλήσουν με χαρακτήρες της εποχής, προσπαθώντας να φτάσουν στην τελική λύση.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τις θετικές επιστήμες
«Παγιδευμένοι» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στα σχολικά βιβλία Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Τεχνολογίας και όλου του εύρους θετικών επιστημών που διδάσκονται στις τάξεις Δ’, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Σενάριο – Αθήνα, υπόγειος σταθμός Μετρό

Η ομάδα των παιδιών επιστρέφει στο σχολείο μετά από εκδρομή, όταν τους αιφνιδιάζει μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Όταν συνέρχονται, αντιλαμβάνονται πως είναι όλοι σώοι, αλλά παγιδευμένοι κάτω από τόνους χώματος και τσιμέντου, καθώς ο υπόγειος σταθμός έχει καταρρεύσει. Μονόδρομος η προσπάθεια διαφυγής στην επιφάνεια. Στην διαδρομή τους εμφανίζονται πολλά τεχνικά προβλήματα που μόνο η ευφυΐα και η ευρηματικότητα τους θα μπορέσει να επιλύσει. Θα χρησιμοποιήσουν την αντίληψη και τις γνώσεις τους για να τα καταφέρουν; Θα συνεργαστούν για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

 

oxygonoΕάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το ΟΞΥΓΟΝΟ με τους μαθητές σας για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία), όπου θα σημειώνετε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, προτιμώμενες ημερομηνίες, το σχολείο στο οποίο εργάζεστε, το όνομά σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail). Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλέφωνο 2310 260085 (Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Εκτός από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα, υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης ορισμένων από τις εκδηλώσεις με αφορμή βιβλία που πραγματοποιούνται στο ΟΞΥΓΟΝΟ για σχολική ομάδα κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εφόσον είναι εφικτό για τον εμψυχωτή/συγγραφέα.

Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στον χώρο του ΟΞΥΓΟΝΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ.

Παιδικές εκδηλώσειςΓια δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, με ένα σύνολο πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 έως Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στην Πλαζ Αρετσούς.
Τα πρωινά από Τρίτη 4/6 έως Πέμπτη 6/6 θα συμμετέχουν σχολεία με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00).
Τα απογεύματα από Παρασκευή 7/6 έως Κυριακή 9/6 (ώρες 18:00-22:00) θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Η φετινή «Παραθινούπολη» έχει ως θέμα «Τα παιδιά μιλούν για τη φιλία»

H Gamecraft συμμετέχει με εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιχνίδι ρόλων μυστηρίου στο Βυζάντιο με τίτλο ‘Πορφυρός Κώδικας’, δίνονται έφεση στο ομαδικό πνεύμα και τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Ημέρες παιχνιδιού με την ομάδα μας:

1η ημέρα: Τρίτη 4/6/2013 (για δύο σχολεία) απο τις 9.00-10.30 και απο τις 10.30-12.00 το πρωί

2η ημέρα: Τετάρτη 5/6/2013 (για δύο σχολεία) απο τις 9.00-10.30 και απο τις 10.30-12.00 το πρωί

3η ημέρα: Παρασκευή 7/6/2013 (ελεύθερη προσέλευση κοινού) απο τις 18.00-19.30 και απο τις 19.30-21.00 το απόγευμα

4η ημέρα: Σάββατο 8/6/2013 (ελεύθερη προσέλευση κοινού) απο τις 18.00-19.30 και απο τις 19.30-21.00 το απόγευμα

5η ημέρα: Κυριακή 9/6/2013 (ελεύθερη προσέλευση κοινού) απο τις 18.00-19.30 και απο τις 19.30-21.00 το απόγευμα

Μην το χάσετε! Θα χάσετε!

Βραδιές μυστηρίου με τη Gamecraft για αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στις 8 το βράδυ

VIDEO TEASER

Ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο υπόθεσης μυστηρίου. Ένα έγκλημα, μία απαγωγή, η κλοπή ενός σπάνιου αντικειμένου, ζητούν επίλυση μέσω συνεργασίας, παρατηρητικότητας και αυτοσχεδιασμού. Στοιχεία, διάλογοι και ανατροπές, θα είναι διάσπαρτα στην πορεία των ερευνητών προς την τελική κορύφωση. Μερικά πολύ σημαντικά και άλλα παραπλανητικά. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος τους…

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25 άτομα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας emailστο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Βραδιές μυστηρίου). Στο emailθα πρέπει να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του συμμετέχοντα.

Αντί εισιτηρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν την έναρξη του παιχνιδιού ένα αστυνομικό μυθιστόρημα των Εκδόσεων Μεταίχμιο από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.

ΟΞΥΓΟΝΟ

ΟΛΥΜΠΟΥ 81
T.K. 546 31
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
T: 2310 26 00 85
Ε: info@oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τρίτη- Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00