Oxygono Byzantine 3Για δεύτερη χρονιά, το ΟΞΥΓΟΝΟ ανοίγει και το πρωί τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες του, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι σχολικές ομάδες που θα παρακολουθήσουν κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, θα λάβουν τιμής ένεκεν σχετικούς με τη θεματική του προγράμματος και τίτλους βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης τους.

Για τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και για την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου – Τα εκπαιδευτικά πρoγράμματα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ομάδα Gamecraft.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για την Αρχαία Ελληνική Ιστορία
«Ο συλλέκτης» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Σενάριο – Η ομάδα των συμμετεχόντων είναι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού. Με αυτή την ιδιότητα καλούνται να μεταβούν σε μια πολυτελή έπαυλη, τόπο διαμονής του περιβόητου αρχαιοκάπηλου-συλλέκτη Μάρκου. Εκεί εντοπίζουν την υπόγεια κρύπτη του συγκροτήματος όπου φυλάσσεται η παράνομη συλλογή του. Η ομάδα εισέρχεται στην κρύπτη για να καταγράψει και να επανακτήσει τα παράνομα αποκτηθέντα αντικείμενα. Η λατρεία του Μάρκου για οτιδήποτε αρχαίο και συλλεκτικό, σε συνδυασμό με την εμμονή του στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετέτρεψαν την κρύπτη σε έναν απόρθητο χώρο. Οι παίκτες ξαφνιασμένοι θα μπλέξουν σε μία επικίνδυνη περιπέτεια, καθώς έρχονται αντιμέτωποι  με την τεχνητή νοημοσύνη του Η/Υ ασφαλείας της κρύπτης Α.Δ.Η.Σ. Σε αυτή την αναμέτρηση, μοναδικό τους όπλο είναι οι γνώσεις και η ευστροφία τους.

Oxygono Byzantine 2Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τη Βυζαντινή Ιστορία
«Στα ίχνη του πορφυρού κώδικα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στη Βυζαντινή Ιστορία, όπως αυτή διδάσκεται μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.

Σενάριο – Η Άλωση της Πόλης από τον στρατό της Δ’ σταυροφορίας είναι γεγονός (Απρίλιος 1204 μ.χ), με τους παίκτες να είναι Βυζαντινοί πολίτες της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν ήδη υπό κατοχή από το 1185 μ.χ. Σύντομα η ομάδα των συμμετεχόντων θα γίνει μάρτυρας μίας εκπληκτικής ανακάλυψης. Μπροστά τους ξετυλίγεται ξαφνικά και με αναπάντεχο τρόπο, ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα αντικείμενο αμύθητης πνευματικής και υλικής αξίας, ένα βιβλίο πίστης και μεγαλοπρέπειας που κινδυνεύει να πέσει στα φιλάργυρα χέρια των Νορμανδών. Οι τελευταίοι φύλακες του, το έχουν κρύψει με αριστοτεχνικό τρόπο, που μόνο οι πραγματικά άξιοι και ικανοί θα μπορούσαν να ανακαλύψουν. Μόλις ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα σε Βυζαντινούς και Νορμανδούς για την απόκτηση του…

Οι παίκτες θα επιλύσουν γρίφους βασισμένους στην Βυζαντινή ιστορία και με ελεύθερο θεατρικό αυτοσχεδιασμό, παρουσία αφηγητή, θα μιλήσουν με χαρακτήρες της εποχής, προσπαθώντας να φτάσουν στην τελική λύση.

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για τις θετικές επιστήμες
«Παγιδευμένοι» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη χρήση παιχνιδιού ρόλων βασισμένο στα σχολικά βιβλία Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Τεχνολογίας και όλου του εύρους θετικών επιστημών που διδάσκονται στις τάξεις Δ’, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Σενάριο – Αθήνα, υπόγειος σταθμός Μετρό

Η ομάδα των παιδιών επιστρέφει στο σχολείο μετά από εκδρομή, όταν τους αιφνιδιάζει μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Όταν συνέρχονται, αντιλαμβάνονται πως είναι όλοι σώοι, αλλά παγιδευμένοι κάτω από τόνους χώματος και τσιμέντου, καθώς ο υπόγειος σταθμός έχει καταρρεύσει. Μονόδρομος η προσπάθεια διαφυγής στην επιφάνεια. Στην διαδρομή τους εμφανίζονται πολλά τεχνικά προβλήματα που μόνο η ευφυΐα και η ευρηματικότητα τους θα μπορέσει να επιλύσει. Θα χρησιμοποιήσουν την αντίληψη και τις γνώσεις τους για να τα καταφέρουν; Θα συνεργαστούν για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

 

oxygonoΕάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το ΟΞΥΓΟΝΟ με τους μαθητές σας για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία), όπου θα σημειώνετε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, προτιμώμενες ημερομηνίες, το σχολείο στο οποίο εργάζεστε, το όνομά σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail). Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλέφωνο 2310 260085 (Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Εκτός από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα, υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης ορισμένων από τις εκδηλώσεις με αφορμή βιβλία που πραγματοποιούνται στο ΟΞΥΓΟΝΟ για σχολική ομάδα κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εφόσον είναι εφικτό για τον εμψυχωτή/συγγραφέα.

Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στον χώρο του ΟΞΥΓΟΝΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ.

Comments

Comments are closed.