‘Οι μέτριοι συγγραφείς έχουν γεμίσει το Yankee Stadium’  –  Charles Van Doren (Ralph Fiennes στο Quiz Show – 1994)

Στα παιχνίδια ρόλων και γενικά σε όλες τις τεχνικές υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, ο γραπτός λόγος δεν είναι τόσο σημαντικός και δεν αποτελεί απαραίτητο προτέρημα ενός αφηγητή. Σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όμως που προηγούνται ή έπονται ενός σχεδιασμού παιχνιδιού, αλλά και κατά την διάρκεια του, η δυνατότητα της μεταφοράς με έντεχνο τρόπο σε χαρτί, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ενός καλού σχεδιαστή. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι έχουμε τις εικόνες που μας δημιούργησε η ανάγνωση ενός βιβλίου, φυλαγμένες στο μυαλό μας. Τα παιδιά της Gamecraft και όλοι οι φίλοι του αντικειμένου αυτού έχουν διαβάσει αρκετά και έχουν δει και ακούσει πολλά, για να θεωρούν τον εαυτό τους έτοιμο να χρησιμοποιήσει την μυθοπλασία σαν κύριο εργαλείο σε όλα τα εγχειρήματα τους. Η εξέλιξη φυσικά θα ήταν να μπορούν και να ‘παράγουν’ γραπτά σενάρια ή φανταστικές ιστορίες προς χρήση στον σχεδιασμό των παιχνιδιών τους.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν μία ομάδα φίλων του φανταστικού και της συγγενούς λογοτεχνίας του, αποφάσισαν να εκδώσουν μία ανθολογία ιστοριών μυστηρίου και φαντασίας. Μέσα σε αυτή την ομάδα υπάρχουν και μέλη της Gamecraft. Το ξεκίνημα έκανε η ομάδα παιχνιδιών φαντασίας και ρόλων Θέρμης με την πρόσφατη κυκλοφορία του ‘Μετά τις Εννιά’, μίας ανθολογίας που φιλοξενήθηκε με μεγάλη χαρά στις σελίδες του ιστότοπου μας. Ένα εγχείρημα ενδιαφέρον και πρωτοποριακό. Στο καινούργιο βιβλίο η συμμετοχή των παιδιών της Θέρμης είναι επίσης πραγματικότητα.

Η έκδοση πρόκειται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της πόλης μας. Εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους μέσω site και Facebook για τις λεπτομέρειες της έκδοσης. Ευχόμαστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και εργαζόμαστε για αυτό. Περισσότερα νέα σύντομα!

Comments

Comments are closed.