Στηρίξτε την προσπάθεια της Gamecraft να υλοποιήσει ένα ζωντανό παιχνίδι μυστηρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ψηφίστε την πρόταση της στο Συμμετοχικό Προϋπολογισμό Νέων (Σ.Π.Ν) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.)
Ψηφίστε την πρόταση μας εδώ:

Thessaloniki – Mystery city rally (Gamecraft)

https://bit.ly/2QZRvUl

Το Thessaloniki – Mystery city rally είναι ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε σενάριο μυστηρίου και στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη, μέσα από περιηγήσεις, έρευνα, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, επισκέψεις σε μνημεία της αλλά και μοντέρνες εγκαταστάσεις, όλα χαρακτηριστικά δείγματα της καθημερινής ζωής των πολιτών. Αποτελεί μια διαρκή και συνεχιζόμενη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ολοήμερες συνεδρίες, με δύο ημερομηνίες την άνοιξη και δύο το φθινόπωρο, έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2019. 

Παιχνίδι αστυνομικού μυστηρίου στους δρόμους της πόλης

Τα κριτήρια επιλογής των χώρων διεξαγωγής είναι:

α. Ιστορία της πόλης – Παράδοση – Τέχνη – Πολυσυλλεκτικός πολιτισμός

β. Μοντέρνοι χώροι συνάθροισης, ψυχαγωγίας και τέχνης

γ. Χώροι εμπορικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος

δ. Ανοικτοί, δημόσιοι χώροι

Οι συμμετέχοντες, ως μέλη διαφορετικών διαγωνιζόμενων ομάδων, θα κληθούν να εξερευνήσουν την καταγεγραμμένη και ζωντανή ιστορία της πόλης μέσω της πρόκλησης που θα προσφέρουν πνευματικές δοκιμασίες και εμπόδια που απαιτούν ομαδική προσπάθεια. Οι δοκιμασίες αποτελούν τμήμα του σεναρίου, μιας μοντέρνας, περιπετειώδους ιστορίας μυστηρίου που εξελίσσεται στο παρόν, με στοιχεία υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού από την ομάδα διοργάνωσης, που θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν αμείωτη τη δραματική ένταση. Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα ανταγωνιστές σε μια «ταινία με ελεύθερο σενάριο», με την κατάληξη και την πρόοδο της να εξαρτάται από την επίλυση των δοκιμασιών και την κατανόηση της πλοκής. Οι παίκτες συνεργάζονται και ενδυναμώνουν αφενός τις σχέσεις φιλίας αλλά και τη γνωριμία τους με τον αστικό χώρο. Η ομάδα διοργάνωσης υλοποιεί και παρακολουθεί την κάθε συνεδρία, καταγράφοντας την πρόοδο των ομάδων, διατηρώντας κοινούς δικτυακούς τόπους συνεργασίας των παικτών για την έρευνα που θα συνυπάρχει αδιάκοπα στον χρόνο μεταξύ των ημερομηνιών διεξαγωγής. Το παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες των 6-8 νέων και λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη μέθοδο έρευνας, τον σεναριακό αυτοσχεδιασμό, τον τρόπο μετακινήσεων και τη διαχείριση του χρόνου παιχνιδιού να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των παικτών.

Λεπτομέρειες για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό Νέων (Σ.Π.Ν.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) μπορείτε να δείτε εδώ:

https://bit.ly/2VUzQRo


Comments

Comments are closed.