Ολοκαίνουργια σειρά παιχνιδιών ρόλων αστυνομικού μυστηρίου εμπνευσμένων από αστυνομικά μυθιστορήματα γνωστών Γερμανών/-ίδων συγγραφέων

Το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με την Gamecraft creative agency σας προσκαλεί σε έναν ολοκαίνουργιο κύκλο Role Playing Games εμπνευσμένων από αστυνομικά μυθιστορήματα γνωστών Γερμανών/-ίδων συγγραφέων. Πάρτε μέρος και αναλάβετε ρόλους φανταστικών χαρακτήρων επηρεάζοντας άμεσα την εξέλιξη και την κατάληξη μιας περιπετειώδους αφήγησης!

«Ο βετεράνος»

Βερολίνο, 1935.
Εν μέσω ενός κυκεώνα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, ενός ναζιστικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία και μιας διαταραγμένης γερμανικής καθημερινότητας, ελάχιστοι παρατηρούν το έγκλημα που λαμβάνει χώρα σε κακόφημο στενό της πόλης, εκεί όπου κείτεται το μαχαιρωμένο σώμα του Ντάβιντ Μπάουμαν. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουν οι ερευνητές προέρχονται από τον στρατιωτικό του φάκελο. Ο Μπάουμαν ήταν βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και εβραϊκής καταγωγής.
Όχι και πολλά για να ξεκινήσει ένας ερευνητής το έργο του. Σαν να μην έφτανε αυτό, η πίεση από τα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας είναι ασφυκτική. Άλλωστε, πώς είναι δυνατό να γίνονται εγκλήματα σε μια πόλη που, πολύ σύντομα, θα συγκεντρώσει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας όταν θα φιλοξενεί τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936;

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην υπόθεση του παιχνιδιού ρόλων με τίτλο «Ο βετεράνος», η ομάδα των συμμετεχόντων θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της αλλά και την ομαδική της ικανότητα για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, με επιλογές που αλλάζουν τη ροή των εξελίξεων ανά πάσα στιγμή, αποκαλύψεις που κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις αλλά και νέα ερωτήματα.
Το παιχνίδι εμπνεύστηκε το σενάριο από μυθιστορήματα του παγκόσμιας εμβέλειας Γερμανού συγγραφέα Volker Kutscher. Απευθύνεται σε ενήλικες και θα ολοκληρωθεί εντός μίας ζωντανής συνάντησης 2 ½ ωρών.
Θα καταφέρετε να ανακαλύψετε τα κομμάτια του παζλ, να ρίξετε φως στο παρελθόν και να συνδέσετε τα ευρήματά της έρευνάς σας με όσα συμβαίνουν στο παρόν;

Η Βιβλιοθήκη μυστηρίου σας περιμένει!

Ημερομηνίες διεξαγωγής παιχνιδιού:
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023: Δήλωση συμμετοχής
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023: Δήλωση συμμετοχής
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023: Δήλωση συμμετοχής
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023: Δήλωση συμμετοχής

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Gamecraft* Creative Agency και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki.

Comments

Comments are closed.