Φθινοπωρινό Λογοτεχνικό Εργαστήριο

28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στην Αρναία Χαλκιδικής

δημιουργική γραφή * αφήγηση και photoshooting * θεατρικό workshop * κριτικές αναγνώσεις

Μακριά από το θόρυβο της πόλης, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Χαλκιδικής αφιερώνουμε ένα τετραήμερο στη δημιουργία, τη λογοτεχνία, την επικοινωνία.

Με ορμητήριο δύο παραδοσιακούς ξενώνες, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, εισχωρούμε στη γοητεία της λογοτεχνικής συγγραφής και τα μυστικά της αφηγηματικής τέχνης.

Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις λογοτεχνικής γραφής, θεατρικού παιχνιδιού, σκηνοθετημένης και αυθόρμητης φωτογραφίας, αναζητούμε τη δική μας αφηγηματική φωνή γράφοντας ο καθένας τις δικές του ιστορίες σε μια διαρκή διάδραση με τον άλλον.

Με τον διδάκτορα δημιουργικής γραφής, ιδρυτή της Gamecraft Αλέξανδρο Μυροφορίδη, βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία χαρακτήρων και πλοκής και μοιραζόμαστε τα βασικά μυστικά της αφηγηματικής δημιουργίας.

Με τη συγγραφέα και φωτογράφο Χριστίνα Δεμερτσίδου, αναζητούμε το σημείο που οι εικόνες τροφοδοτούν τις αφηγήσεις ή και το αντίστροφο.

Με την ηθοποιό και δραματοθεραπεύτρια Μαρία Κατσιά και το θεατρικό της workshop, δραματοποιούμε τις ιστορίες μας και ανακαλύπτουμε τις δημιουργικές διαστάσεις του θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Εύη Καρκίτη, εισχωρούμε στις αρχές της κριτικής ανάγνωσης και το πώς μέσω αυτής μπορεί να ενισχυθεί η γραφή μας.

*Το Φθινοπωρινό Λογοτεχνικό εργαστήριο φιλοξενείται στις Οικείες Αλεξάνδρου στην Αρναία με τους δύο ξενώνες να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

*Ο κοινός μας χώρος για γραφή και θεατρικό παιχνίδι είναι η μεγάλη σάλα του πρώτου ξενώνα.

*Η συνάντησή μας θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου μετά τις 11 το πρωί αλλά νωρίτερα από τη μία το μεσημέρι.

*Η αναχώρηση το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου γύρω στις 11 το πρωί αλλά μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε δημιουργική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

* Η μετάβαση στην Αρναία θα γίνει με δικό σας μέσο μετακίνησης.

* Για το Photoshooting μπορείτε να φέρετε την κάμερά σας, εάν δεν έχετε μπορείτε να φωτογραφίσετε με το κινητό σας τηλέφωνο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα προσωπικό αντικείμενο (ότι θέλουν, αρκεί να είναι εύκολο στη μεταφορά) το οποίο θα αξιοποιηθεί από τη διδάσκουσα στις σκηνοθετημένες φωτογραφίες.

* Γραφική ύλη, κόλλες, μολύβια, στυλό, γόμες, θα σας παρασχεθούν. Εάν όμως το επιθυμείτε μπορείτε να φέρετε ένα tablet ή ένα notebook. Ωστόσο, οι ασκήσεις δημιουργικής γραφής θα είναι χειρόγραφες.

* Πρόγραμμα θα υπάρχει και το πρωί και το απόγευμα με μια σύντομη παύση για ανάπαυση το μεσημέρι.

* Οι κριτικές αναγνώσεις και οι συζητήσεις, πλην εξαιρέσεων, θα γίνονται μετά το βραδινό φαγητό σε ταβέρνες της Αρναίας.

* Συμμετοχή: 350 ευρώ με πρωινό.

* Υπάρχει διαθεσιμότητα για 3 μονόκλινα, και για ένα ακόμη το οποίο είναι δίχωρο δωμάτιο με εσωτερική πόρτα αλλά κοινό μπάνιο. Οι υπόλοιποι θα τακτοποιηθούμε ανά δύο σε δωμάτια (ακόμη κι αν αυτά προορίζονται για 3 ή και 4 άτομα).

Πληροφορίες-Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Comments

Comments are closed.