Στις 26 Μαΐου 2010 είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε έναν ιδιαίτερα όμορφο και καλοδιατηρημένο χώρο, το άλσος Αριστοτέλη στα Στάγιρα Χαλκιδικής.

‘…Από την Ουρανούπολη μπορεί κανείς να πάρει το λεωφορείο, για περίπου 40 χλμ, και να επισκεφτεί την πατρίδα του φιλοσόφου Αριστοτέλη, τα Στάγιρα. Στο όμορφο ορεινό χωριό Στάγιρα, στην Β.Δ. είσοδο του Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου, σ’ ένα πάρκο με θέα σ’ όλον τον κόλπο της Ιερισσού, βρίσκεται το “Άλσος Αριστοτέλους”. Το άλσος, στο οποίο εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ο ανδριάντας του Αριστοτέλη, εξοπλίστηκε με διαδραστικά όργανα (ηλιακό ρολόι, τηλεσκόπια, παραβολικά κάτοπτρα, φακό, πυξίδα, πεντάφωνο, οπτικούς δίσκους, εκκρεμές, υδροστρόβιλο). Το άλσος στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για μεμονωμένους τουρίστες και σχολεία, αφού συνδυάζει φανταστικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση…’

Σε αυτό το διαδραστικό πάρκο η ομάδα μας πραγματοποίησε ένα παιχνίδι μυστηρίου – θησαυρού με σκοπό την απόκτηση γνώσεων σχετικά με θεμελιώδεις νόμους Φυσικής, αλλά και την ιστορία ενός από τους μεγάλους Δασκάλους του έθνους μας, τον Αριστοτέλη. Μην ξεχνάμε πως η κατασκευή του διαδραστικού πάρκου έγινε με σκοπό την ανάδειξη του έργου του Αριστοτέλη στο σύγγραμμα του ‘Τα Φυσικά’, μία σειρά από παρατηρήσεις σε φυσικά φαινόμενα μέσα από την ματιά και την ευρηματικότητα ενός μεγάλου Έλληνα.

Συμμετέχοντες οι παλιοί γνώριμοι και βετεράνοι του κάστρου της Ρεντίνας, μαθητές της Ε τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Ήταν πολύ ευχάριστη η συνάντηση μας μαζί τους, για δεύτερη φορά.

Τα παιδιά έδειξαν εκπληκτικό πνεύμα συνεργασίας, όρεξη για παιχνίδι, συμμετοχή και πάνω από όλα γνώσεις για τον Αριστοτέλη. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επιμείνουμε στο θέμα των γνώσεων. Εμείς σαν Gamecraft δουλέψαμε εβδομάδες για να αποκτήσουμε μία αρκετά καλή άποψη ώστε να πάμε προετοιμασμένοι για παιχνίδι. Τα παιδιά όμως μας άφησαν άφωνους με αυτά που ήξεραν σχετικά…μπράβο και πάλι μπράβο τους!

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους συνοδούς δασκάλους των παιδιών Πέντα Μίλτο, Χάρμπα Ντίνα και την κυρία Ευαγγελία Γκουγκαρά για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παίξουμε με τα παιδιά. Τα συγχαρητήρια μας για το επίπεδο των παιδιών που κυριολεκτικά μας άφησε άφωνους…

Αναστασία και Σαββίνα ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας ως φίλων της ομάδας! Ήσασταν αναπόσπαστο κομμάτι της Gamecraft καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού!

Σε όλα αυτά ερχόμαστε να προσθέσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Δήμο Σταγίρων – Ακάνθου για την διατήρηση ενός πανέμορφου πάρκου.

Καλή αντάμωση με νέα συναρπαστικά παιχνίδια!

Φωτογραφικό υλικό:

1. Ένα κολατσιό πριν την έναρξη για τους βετεράνους…

2. Το επόμενο στοιχείο για την ομάδα του Άλκη

3. Η τελική σκηνή του μυστηρίου ξεκινάει…

4. Ο θησαυρός ανακαλύφθηκε ! Η μήπως δεν είναι αυτός ο πραγματικός θησαυρός ;

Comments

Comments are closed.