Συνεχίζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου η πρωτότυπη δράση που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο “Διανυκτέρευση στο μουσείο – Sleepover”…

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν μία σπάνια εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά τα Μουσεία της πόλης και συμμετέχοντας σε επιλεγμένα  εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.Η δράση “Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover” εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων  “Θεσσαλονίκη 1912-2012”, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που επιβλέπουν τα παιδιά και προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, με τη στήριξη χορηγιών.Επιπλέον,  τη δράση θα υποστηρίξει η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν ειδικοί μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής για το σύνολο των δράσεων θα γίνονται δεκτές τηλεφωνικά στο νούμερο 2310 87 82 14 – και όχι στο 2310 28 03 28 το οποίο είχε ανακοινωθεί αρχικά – κατόπιν συνεννοήσεως με την κ. Τ. Καραμάνη, από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 και κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00.

Comments

Comments are closed.