Το κείμενο είναι αναδημοσιευμένο απο τον ιστότοπο www.away.gr

 

Τη Δύναμη του Συν (+) επέλεξαν ως θέμα οι διοργανωτές του TEDx Thessaloniki 2013, όπως ανακαλύψαμε χθες βράδυ στο Bord De L’eau. Είναι η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Η ανακοίνωση του θέματος

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki είχε ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για την ανακοίνωση του θέματος. Οι καλεσμένοι χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και στη συνέχεια κληθήκαμε να λύσουμε 3 γρίφους, τους οποίους δημιούργησε η Gamecraft. Οι γρίφοι ήταν εμπνευσμένοι από τα αρχικά του TED.

Στο Technology έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουμε ένα μήνυμα με τη βοήθεια της σπαρτιατικής σκυτάλης. Στο Entertainment όλη η ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει μια ιστορία, παίζοντας ένα RPG. Για το Design είχαμε ένα puzzle, το οποίο απεικόνιζε τη σπείρα του Fibonacci και όταν το συμπλήρωνες, έπρεπε να λύσεις έναν τελευταίο γρίφο, χρησιμοποιώντας ένα κωδικό μοιρογνωμόνιο, ένα εργαλείο που επίσης χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για κρυπτογράφηση.

Η σπείρα του Fibonacci

Λύνοντας κάθε πρόβλημα, ξεκλείδωνες έναν αριθμό και η ομάδα που ολοκλήρωνε πρώτη τους 3 γρίφους θα μπορούσε να ανοίξει το θησαυροφυλάκιο που βρίσκονταν στο χώρο. Μέσα σε αυτό ήταν μια καρτέλα με το φετινό θέμα.

Αμέσως μετά ακολούθησε μουσική, ποτά και συζήτηση. Σε μια αίθουσα του Bord De L’eau ο καθένας μπορούσε να γράψει σε κόλλες λέξεις που του έρχονταν στο μυαλό με το «συν». Συμμετοχή, συνεργασία, συμβίωση, συνδυασμός, σύνδεση, συνέχεια, συνύπαρξη είναι μόνο μερικές από αυτές που συμπλήρωσαν οι καλεσμένοι. Οι λέξεις αυτές γέμισαν τους τοίχους της αίθουσας, δημιουργώντας το όμορφο αποτέλεσμα που βλέπεις στην αρχή του άρθρου.

Comments

Comments are closed.