Το Σάββατο μπήκα στο Πολιτιστικό κέντρο Θέρμης γύρω στις 11.30. Δεν είχα πιεί ακόμη καφέ και περίμενα να το πράξω ανάμεσα σε φίλους. Στην είσοδο του κέντρου ήταν μαζεμένοι σχεδόν όλοι. Ο Παναγιώτης, ο Παντελής, ο Ηλίας, ο Τόλης, το νέο αίμα της ομάδας παιχνιδιών φαντασίας και ρόλων Θέρμης δηλαδή η Μαρία-Ειρήνη, η Χριστίνα, ο Τάσος. Αμέσως άρχισαν τα πηγαδάκια. ‘Τον είδες αυτόν’, ‘έμαθες για το καινούργιο παιχνίδι’, ‘το διαγωνιστικό τι ώρα είναι’, ‘θα παίξουμε μαζί’ και ένα κάρο άλλες κουβέντες ανάμεσα σε κόσμο που συναντιόταν από πρώτη έως και όγδοη φορά στο Φεστιβάλ Φαντασίας. Λίγο παρακάτω το τραπέζι της Κάισσα Καλαμαριάς και το Cineshop με τα δώρα και τα παιχνίδια τους. Κόσμος πολύς πράγμα που έφερνε χαμόγελα σε όλα τα πρόσωπα των παιδιών.

Πέφτω επάνω στον Κώστα. Το βλέμμα του είναι ανήσυχο και παρακολούθεί αν τα πράγματα έχουν ξεκινήσει καλά. Τον χαιρετάω και τον βλέπω να χαμογελάει. Λίγο παρακάτω ο Βαγγέλης με χαμένα επεισόδια εξαιτίας του στρατού. Είναι όμως εκεί και προσπαθεί να βοηθήσει όπου μπορεί. Αυτός και ο Κώστας θα ασχοληθούν με ένα αφιέρωμα στα παλιά παραδοσιακά text adventures.

Ο Κώστας, DM 1ης γραμμής με το έντυπο υλικό του και την διάθεση να εξηγήσει ή να βοηθήσει τους νέους επισκέπτες. Έχει επιμεληθεί δύο φυλλαδίων τα οποία και μοιράζει σε όσους ενδιαφέρονται. ‘Πάρε αν θέλεις ένα ή και δύο’.

Έρχεται και ο Άλκης με τον Μανώλη. Τώρα οι της Gamecraft είναι τρείς μέσα στην έκθεση. Είμαστε και γινόμαστε ένα με τα παιδιά. Στην υποδοχή κάθονται ο Βασίλης και ο Παναγιώτης. Στο τραπέζι βλέπω τις πρόσφατες ιστορίες μυστηρίου που ο Σύλλογος παιχνιδιών Φαντασίας και Ρόλων Θέρμης εχει εκδόσει, δίπλα στην προσωπική συλλογή RPG βιβλίων του Παναγιώτη. Ο καφές είναι καλοφτιαγμένος από τους εθελοντές του κυλικείου, το οποίο κάθε χρόνο εξυπηρετεί εκατοντάδες επισκέπτες. Η ώρα περνάει ευχάριστα χαιρετώντας τα φιλαράκια σου από τα παλιά RPG τραπέζια, οι οποίοι καταφτάνουν σιγά σιγά. Από την υποδοχή ανακοινώνονται κάθε λίγο παιχνίδια ρόλων που ξεκινούν σε λίγα λεπτά. Ο κόσμος τρέχει για συμμετοχή. Είναι όλα γεμάτα αφυκτικά. Βαθιά ανάσα και επιλογή παιχνιδιού.

Βρισκόμαστε με έναν παλιό και καλό ‘παίκτη’. Είμαι σίγουρος πως πολύ από εσάς θα ξέρουν τον Νίκο Δαλαμπύρα έναν από τους ‘Άθλιους Γιούς’, μία ραδιοφωνική εκπομπή σε νεανικό ραδιόφωνο της πόλης μας. Καθόμαστε να παίξουμε μαζί ένα παιχνίδι ρόλων. Το ‘Heroic Chronicles’ του Κοσμά Ιωαννίδη.

Ο Κοσμάς έχει πραγματικά ‘ασχοληθεί’ με την κατασκευή ενός ιδεατού κόσμου για παιχνίδι ρόλων. Η δουλειά που έχει κάνει είναι απλά εκπληκτική. Μελετημένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, πολύ προσωπική δουλειά που θα μου επιτραπεί να πώ πως κατα την γνώμη μου δεν γίνεται καθόλου εύκολα. Τα παιδιά που είχε μαζί του στο development και στις δοκιμές φοράνε κάτι πολύ τέλειες μπλούζες με κουκούλα και το ‘Heroic Chronicles’ ραμμένο πίσω τους. Φτιάχνουμε χαρακτήρα και παίζουμε. Διασκεδαστικότατο…ο Δαλαμπύρας ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει με το κλεμένο πουγγί που ξεφορτώθηκα  στην τσέπη του…

Απόγευμα. Έναρξη της διαγωνιστικής περιπέτειας. Σαράντα άτομα στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου. Εγώ παίζω τους Μαυριτανούς μισθοφόρους και περιμένω την ομάδα μου…

και είναι οι Καβαλιώτες…

Ρίγος συγκίνησης γιατί τα παιδιά είναι μεγάλη RPG ομάδα. Έχω γονατίσει από τα γέλια. Έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω τους και διασκεδάζουν αφάνταστα. Και έτσι πρέπει. Στο τέλος ενώνουμε την ομάδα μου με την ομάδα του Κώστα, τους Ισπανούς για το μεγάλο φινάλε. 5 παρά κάτι ώρες παιχνίδι μέσα σε χειροκροτήματα. Στο τέλος 3 δώρα για τους καλύτερους παίκτες. Κι άλλα χειροκροτήματα….χαμός…

Την Κυριακή αποφάσισα να κάνω GM σε ένα παιχνίδι ρόλων και εγώ. Παίζω Fallout σε ένα μοντέρνο post-apocalyptic περιβάλλον. Έρχεται και ο έτερος Αλέξανδρος της Gamecraft. Μπαίνει στην ομάδα μαζί μου. Πέντε νέοι παίκτες και αυτός. Μετά από 4 ώρες γυρνάω το κεφάλι και κοιτάω γύρω μου στο θέατρο. Γεμάτο. 7 τραπέζια με διαφορετικές θεματολογίες παιχνιδιών ρόλων. Κόσμος να έρχεται πάνω από το τραπέζι και να μας παρακολουθεί. Εμείς να μην πτοούμαστε από τίποτα. Γέλιο, αυτοσχεδιασμός μα πάνω από όλα φαντασία.

Εμφανίζεται και ο Χρήστος που τον έφαγε ο στρατός. Τρέχει και αυτός για την ομαλή διοργάνωση. Περνάει πάνω από τους αφηγητές και ρωτάει ‘Πώς πάει’, ‘πώς παίζουν οι καινούργιοι’. Αεικίνητος.

Ο Φώτης στα επιτραπέζια πηγαίνει πάνω κάτω. Ο χώρος των επιτραπέζιων είναι γεμάτος από παιδιά και τους συνοδούς τους. Ο Μανώλης της ομάδας παιχνιδιών είναι και αυτός εκεί.

Αυλαία το βράδυ με φανερά χαμόγελα ικανοποίησης. Τα πάντα πήγαν τέλεια και ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Νομίζω πως όλοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι.

Το φετινό 8ο Φεστιβάλ Φαντασίας Θέρμης ήταν καταπληκτικό. Εγώ προσωπικά διασκέδασα με την ψυχή μου και δεν έφευγα παρά μόνο όταν έκλειναν οι αίθουσες. Ίσως και να ξέχασα κάποιους από τα παιδιά του οργανωτικού ή τους φίλους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Δεν το ήθελα (αμάν να  τώρα θυμήθηκα τον Άκη με τις τραπεζάρες παιχνιδιών στρατηγικής και τον Δημήτρη του Hack n Slash) και συγνώμη προκαταβολικά.

Σε κάθε περίπτωση εμείς για να μην την ξαναπατήσουμε να πούμε ένα ‘Ευχαριστώ’ σε όλους όσους συνετέλεσαν για να προκύψει μία άψογη διοργάνωση και ένα ‘Ευχαριστώ’ σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.

Ραντεβού την επόμενη χρονιά!

ΥΓ: Οι 4 της Gamecraft (λές και δεν έχουν χορτάσει RPG) έφυγαν στις 22.15 με την λήξη του φεστιβάλ, για να συνεχίσουν να παίζουν έως τις 4.40 το πρωί…

Comments

Comments are closed.